ELLØS: Hallberg-Rassy vil nok engang dominere båtutstillingen på Orust.

Seilbåtene samles på Orust

Krigen mellom Marstrand og Ellös er over. Til helgen finner du alle de utstilte båtene på ett sted.

Publisert Sist oppdatert

Öppna Varv var en helg på Orust hvor verftene åpnet dørene for kunder. Til slutt var det bare Hallberg-Rassy igjen med sitt Öppet Varv, og det var det ikke alle som likte. SweBoat støttet en utstilling på Martstrand, og dermed ble utstillingen delt. Det var ingen god løsning for noen. I år blir det en felles utstilling med det offisielle navnet er nå Orust Sailboat Show med Öppet Varv.

Verdens hyggeligste båtmesse

Det er 29 år siden Hallberg-Rassy åpnet dørene i slutten av august. Utstillingen er helt unik i verdenssammenheng hvor båtkjøpere kan studere hvordan båtene blir bygget til minste detalj, og snakke med dem som virkelig bygger båtene. Dette i sterk kontrast til utstillingene i Europa hvor du møter striglete selgere, om du i det hele tatt blir ansett som en verdig kunde.

NYHET: Linjett 39 blir vist frem på Ellös
NYHET: X4.3 blir vist frem på Ellös
NYHET: Arcona 435 MKII blir vist frem på Ellös
NYHET: Heyman 34 Sport blir vist frem på Ellös

En knippe nyheter

Selv om to messer har blitt til en, så er ikke utstillerlisten så imponerende. Hallberg-Rassy viser frem som vanlig de fleste av sine modeller. Årets nyhet er et kunstig alternativ til teakdekk, et produkt verftet mener er et verdig alternativ til ekte vare.

Linjett viser frem sin nye 39-foter, en bår som kan beskrives som en mellomting mellom Hallberg-Rassy og Arcona.

Arcona viser frem en ny versjon av 435, modellen som ble kåret til Årets Båt i Europa for en del år siden. Den eneste kritikken båten fikk var ståhøyden under dekk. Nå er fribordet hevet litt.

X-Yachts viser frem sin nye X4.3, en helt ny båt med samme navn som den erstatter.

Messens mest spennende båt er Heyman 34 Sport, en 34-fots elegant seilbåt bygget i karbon.

Flere utstillere

Bavaria, Hanse og Elan er også på plass. Videre er det mange bruktbåter. På land er det en rekke telt med utstyrsutstillere.

Messen har to nettsider, en for Orust Sailboat Show, og en for Öppet Varv.