Båtpolitikk sak for sak

VRAK: Det er et klart flertall for å innføre en vrakpantordning, men det er stor uenighet om hvordan en slik ordning skal gjennomføres i praksis
VANNSCOOTER-REVERSERING: Blir det sosialistisk flertall på Stortinget, viser vår spørreundersøkesle blant partiene at det er stemning for å reversere opphevelsen av vannscooter-regelverket og gjeninnføre det.
SERTIFIKAT: Det er vanskelig å spore noen spesiell politisk farge når det gjelder meningene om det bør innføres et eget sertifikat eller ikke for å kunne føre spesielt hurtiggående båter.
ANSVARSFORSIKRING: Halvparten av antall politiske partier har ikke noen mening om det bør være obligatorisk ansvarsforsikring på sjøen eller ikke.
GREI NOK: Den teoretiske båtførerprøven er OK som den er mener et flertall av partiene. Et mindretall vil også ha en praktisk del.
NASJONALPARKER: Hva slags båter skal kunne ferdes fritt i landets nasjonalparker? Skal det være alle eller ingen ? eller skal noen typer kunne utelukkes ? som for eksempel vannscootere og hurtiggående RIB-er? Meningene spriker.

Dette mener partiene om båtlivet

Dersom båtpolitikken betyr noe for deg, får du i det følgende svar på hva de politiske partiene mener om aktuelle spørsmål på sjøen.

Publisert Sist oppdatert

Du får også en indikasjon om hvordan partienes holdninger og meninger er i takt med hva som er båtfolkets generelle mening om hvilke lover, holdninger og løsninger som bør gjelde ute på sjøen.

Sosialistene vil reversere vannscooter-regelverket

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER