DELT: Katamaranen gikk helt i oppløsning da skrogene gikk fra hverandre.

Katamaran brekker – 33 turister havner i vannet

Den 23 meter lange katamaranen «Olé Cuarto» falt fra hverandre og sank i løpet av kort tid, utenfor den spanske kyst. Alle ble reddet.

Publisert

«Olé Cuarto» på 70 fot ble brukt som event og dagsturbåt for turister utfra Cartagenas kyst i Murcia-regionen i Middelhavet, syd for Valencia. Katamaranen kom i nød denne uken med fare for mange liv. Fartøyet har et dekksareal på over 200 kvadratmeter og kan ta opp til 100 pasasjerer. Da ulykken skjede var det bare 33 passasjerer om bord.

Kunne ha druknet

- Båten begynte å slå sprekker, og plutselig ble den delt i to. Vi holdt oss fast i noe, men mange falt i sjøen - inkludert min kone. Jeg er fortsatt preget av hendelsen. Vi kunne alle ha druknet, sier passasjeren etter marerittet til La Opinión.

Tre livbåter sendt

Takket være nødanropene som ble foretatt umiddelbart, kunne de skadde hjelpes raskt. Den spanske redningsorganisasjonen Salvamento Marítimo sendte blant annet tre livbåter og et helikopter, men også noen fiskere og yachter som var i nærheten skal ha støttet redningsaksjonen, kommer det frem av en artikkel på danske minbaad.dk.

En av hjelperne forteller:

– Da vi kom fram var det kaos. Katamaranen var halvt senket, og folk og barn strakte seg etter det de kunne finne. Vi klarte å redde syv av dem.

Hypotermi og blåmerker

Etter hvert ble alle de 33 passasjerene om bord, brakt trygt i land, ifølge spanske medier,

De slapp tilsynelatende lett. Ifølge dagsavisen «La Verdad» måtte 12 av dem behandles på sykehus for lettere skader som hypotermi og blåmerker, men kunne skrives ut samme kveld.

DIGER: Slik så den 70-fots lange katamaranen ut på sine bedre dager.