IMOCA: «Malizia» får ny skipper på andre etappe av The Ocean Race.

IMOCA-skipper ute av The Ocean Race

Boris Herrmann med brannskade må stå over 2. etappe.

Publisert Sist oppdatert

Under etappe 1 av The Ocean Race pådro Team Malizias skipper Boris Herrmann seg en alvorlig brannskade på foten fra kokende vann like før målgang i Mindelo.

Etter å ha oppsøkt medisinsk behandling på sykehus, ble Herrmann rådet av lagets lege til ikke å delta i den andre etappen av The Ocean Race på grunn av en betydelig risiko for infeksjon mens han var på sjøen. Den tyske seileren mottar nå medisinsk behandling og kommer seg godt.

Boris Herrmann og Axel Nissen-Lie før starten på the Ocean Race i Alicante
NYE ROLLER: Will Harris, til rors blir nå skipper, og Yann Eliès kommer inn som reserve på den tyske båten.

- Jeg er svært trist over ikke å kunne seile denne etappen med laget mitt, spesielt etter suksessen med etappe 1, forklarer Boris Herrmann.

- Jeg er mer motivert enn noen gang til å konkurrere, men jeg vil ikke sette min deltakelse i etappe 3 i fare eller risikere å hemme prestasjonene til laget vårt i etappe 2.

- Heldigvis vil vår mangeårige trener Yann Eliès steppe inn for å dekke for meg i denne delen av løpet. Jeg skal nå reise direkte til Sør-Afrika for å være sammen med min kone og datter og komme meg for å være klar til å møte utfordringen på etappe 3 i Sørishavet.

- Jeg vil bruke tiden på land til å analysere båtdataene og forberede debriefen for lagets ankomst til Cape Town.

Will Harris (29) vil derfor overta rollen som skipper raskere enn forventet i løpet, da det tidligere var lagt opp til at han skulle inneha rollen for etappe 4 som Boris uansett ikke hadde planlagt å seile.

Erfaren reserve

Franskmannen Yann Eliès trer inn som reserve. Han har en femteplass fra Vendee Globe fra 2018 på merittlisten, og har også vunnet Transat Jaques Vabre flere ganger i IMOCA. Eliès kjenner båten og seilte «Malizia» tilbake fra Karibia sammen med Harris etter Route du Rhum rett før jul.

TEAM MALIZIA mannskap etappe 2 – CABO VERDE TIL CAPE TOWN:

• Will Harris (GBR – Skipper)

• Rosalin Kuiper (NED

• Nico Lunven (FRA

• Yann Eliès (FRA

• Antoine Auriol (FRA/GER – Onboard Reporter)

Det blir ikke noe in port race Kapp Verde. Her er IMOCA-teamene svært begrenset i hvordan de kan operere, med alt arbeid om bord begrenset til seilerne. The Ocean Race gjenopptas 25. januar med Kapp Verde-start av etappe to til Cape Town, Sør-Afrika.