BÅTER I SJØEN: Albin Cirrus «Dus» blir SEILmagasinets sted under utstillingen på Aker Brygge denne helgen.
BÅTER I SJØEN: Albin Cirrus «Dus» blir SEILmagasinets sted under utstillingen på Aker Brygge denne helgen.

Mer bruktbåter og gjør-det-selv-saker

SEILmagasinet skriver om mer enn regattaseiling og dyre nye båter. Vi vil møte yngre seilere, og vil treffe våre lesere på Båter i Sjøen på Aker Brygge.

Under Båter i Sjøen på Aker Brygge fra 31. august til 3. september kan du møte SEILmagasinets journalister, og besøke journalist Bror Sonnes Albin Cirrus «Dus». Han kjøpte den 26 fots lange bruktbåten i vinter for 19 000,-.

Kjøpet har blitt artikler i bladet, og egen YouTube-serie. Mer stoff vil det bli. Selv om 26-foteren er overraskende godt holdt, så er det rom for forbedringer, mange forbedringer.

Ettertraktet stoff

Undersøkelser viser at SEILmagasinets lesere setter pris på å lese om bruktbåt, og vil gjerne ha praktiske saker. Tallene viser også at gamle tester er godt stoff.

Redaksjonen trenger innspill og kontakter, og vil bruke tiden under Båter i Sjøen til å snakke med lesere.

Bror sitt bruktbåtkjøp viser at et liv på sjøen ikke trenger å koste en formue, og at det er fullt mulig for yngre personer å oppfylle sin drøm om egen båt.

TUR: Målet med å kjøpe bruktbåt var dager som dette.
PRAKTISK: Det krever innsats å eie en seilbåt.
MEKK: Albin Cirrus er en enkel båt, men det er stadig noe som ikke fungerer.

De fleste kjøper bruktbåt

Brukte seilbåter holder overraskende lav pris sammenlignet med våre naboland. Men å kjøpe en brukt seilbåt krever kunnskap. Den kunnskapen har redaksjonen i SEILmagasinet.

Foruten Bror Sonne, så har redaktør Axel Nissen-Lie eid en sliten svensk 36-foter som han satte i stand. Nå seiler han en 36-fots X-Yachts fra 2000. Nissen-Lie sitter også i juryen i Årets Båt i Europa. Du finner en samling av saker om oppussing av gammel 36-foter her. 

SEILmagasinet lanserte i vinter en testguide. Her har vi organisert våre tester fra arkivet i en database med enklere søk.

Møt redaksjonen

Sving innom «Dus» på Aker Brygge under Båter i Sjøen, og snakk med redaksjonen. Vi vil være der store deler av tiden. Båten ligger sydvest i anlegget. Om bord i den lille seilbåten har vi med store deler av SEILmagasinets arkiv i digital form. Du kan stille spørsmål om råd, og gi ris og ros til vårt blad.

Redaksjonen tar også gledelig imot tips om saker som kan bli fremtidige artikler.

Gratisbilletter

Gullabonnenter av SEILmagasinet får gratis billett til Båter i Sjøen som åpner 31. August og varer til 4. september. Som gullabonnent får du også tilgang til SEILmagasinetes enorme arkiv av praktiske saker og aktuelle tester. 

Du får både blad, åpne nettsaker og billett her.

Du finner youtube-serien her.

­­­­­­