OMKOM: Fire personer omkom da en bølge tok en dansk seilbåt ved kysten av Portugal.
OMKOM: Fire personer omkom da en brytende bølge tok en dansk seilbåt og skylte den opp på stranden i Santa Cruz, Portugal.

Spekulasjon og sjikane etter at fire omkom – Nå tar venn til orde

Fredag gikk fire liv tapt da en dansk båt gikk rundt i brenningene utenfor Portugal. Siden har videoer av hendelsen sirkulert i sosiale medier. Nå har en venn av skipperen publisert et innlegg på Facebook, i håp om å få bukt med de «latterlige kommentarene og artiklene».

Publisert Sist oppdatert

Fredag 3. november ble en dansk seilbåt tatt av brenningene utenfor Santa Cruz, Portugal, etter å ha seilt ut fra Peniche tidligere den dagen. Alle fire som var ombord omkom. Mannskapet besto av to menn på 56 og 57 år, og to kvinner på 46 og 61 år, ifølge nyhetsbyrået AFP. Tre av de omkomne ble funnet i sjøen eller på stranden, mens den fjerde ble funnet inne i båten. Alle var uten redningsvester. I sosiale medier har filmer som viser hendelsen sirkulert, og i kommentarfeltene har det blitt spekulert i årsakene bak den tragiske ulykken. Nå ber en venn av skipperen, Ane Boa, om at publikum heller sender besetningen og deres pårørende en kjærlig tanke, i stedet for å «gjette og peke fingre».

Forlot havn fredag

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER