– Dette vanskeligjør søket

Jarle Andhøy og Rune Olsgaard har nylig mottatt beskjed om at "Berserk"s utstyrs-depoter er fjernet og sendt til New Zealand. Dette gjør søker etter "Berserk" vanskeligere, mener Olsgaard.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: "Berserk", Foto: Jarle Andhøy/Wild Vikings.

Rune «Supern» Olsgaard forteller at de i dag har fått beskjed om at utstyrsdepotene som «Berserk»-mannskapet la igjen i Backdoor- og Horseshoe Bay skal være fjernet.

Ifølge Olsgaard er det ansatte ved McMurdo-basen som har opplyst at de har fjernet depotene og sendt dette til New Zealand.

– Det betyr at de har holdt tilbake informasjonen om dette og vi vet ikke noe om fortøyningene. Så dette gjør etterforskningen vanskeligere, sier «Supern» til Seilas mandag ettermiddag.

Ukjent for UD

Seilas har vært i kontakt med Utenriksdepartementet, som ikke kjenner til at depoter skal være fjernet.

– McMurdo-basen er amerikansk, og vi har ikke mottatt noen form for informasjon om dette fra amerikansk hold, bekrefter UDs pressevakt.

Seilas har ikke lykkes i å få bekreftet dette fra McMurdo ennå.

Sjekker oljefat

Nå går «Nilaya» ifølge Dagladet til det stedet der det med kikkert ble observert et oljefat i går. Det har vært dårlig vær, men nå reiser mannskapet inn for å se om det er et fat fra Berserk eller ikke.

«Nilaya» er en solid stålbåt. Den er laget av spesialherdet stål som er kraftigere enn vanlig. De måtte skyve is for å komme inn i Rosshavet også, påpeker Olsgaard til Dagbladet.