TRANSPORT: Melges 32 veier bare 1,7 tonn, og med vinklet krybbe blir bredden under 2,55 meter. Båten er nå i Oslo klar for 2022.

Bundefjorden satser med en rå båt

Peer Moberg har vært i Italia og hentet en Melges 32. Båten skal seiles av et junior/senior-lag.

Publisert Sist oppdatert

–Med på laget er jenter og gutter fra 15 år. Syv av dem er under 22 år, forteller Moberg som tok initiativ til dette for å holde unge seilere lengre i klubben.

–Dette er en båt som appellerer til de unge som er ferdig med jolleseiling. Det er mulig å bruke 32-foteren til turseiling.

Melges 32 ble lansert i 2005, og kan beskrives som en diger Melges 24. Den veier bare 1700 kg, og har en maksimal bredde på tre meter. Det gjør det trailbar. Melges 32 har også en karbonrigg som kan settes uten hjelp av kran. Båten har en nedsenkbar påhengsmotor i cockpitbrønnen.

Klassen er i ferd med å miste oppslutning. I 2010 deltok 32 båter i VM i Italia og i 2012 var det 33 båter når VM var i USA. Verdensmesterskap i 2020, var det bare 12 båter, og i 2021 bare 10.

En billigere løsning

– Dette blir en mye billigere løsning enn å sats på J/70, mener Moberg. Du får brukte Melges 32 helt ned til 450 000, en pris som kan deles på 8 – 10 personer, og mener de har gjort ett kupp, selv om båten de kjøpte var litt dyrere. Med på lasset er det henger, en haug av seil, samt et lass av nyttig utstyr.

– Vi skal dele kunnskap mellom unge og gamle også ha det gøy med rå båt, og der til en ok deal. De unge skal også kunne bruke båten til tur, mener den tidligere OL-seileren.

Klar for Europamesterskap

– Melges 32 er rask og morsom. Vi vil også få et OK måletall. Nivået i J/70 er blitt veldig høyt, og det kan bli enklere for de unge seilerne å lykkes med denne båten, mener Moberg.

Båten skal brukes på klubbens onsdagsregattaer, Skagen Race, Færder’n, og ikke minst ORCi EM på Hankø i august.

Disse er med på laget:
Aron og Joar Heimonen
Ana winter
Peter Stoltz
Einar, Sindre og Vilde Aarnæs
Kristoffer Rosmo
Christopher Robin Alveberg
Peer Moberg

DEKK: Melges 32 har en diger cockpit. Kjølen på 780 kg løftes med en egen kran.
ITALIA: «Torpyone» har flere sølvmedaljer fra VM.
SEIL: Med på kjøpet fulgte det med mengder av utstyr og 50 seil.