Raymarie 2Star

Fra tanks til gocart

Colin Campbell har redusert båtstørrelsen med ni fot og er meget happy.

Publisert Sist oppdatert
RASK: Colin Campbell jobber for å lære båten å kjenne. Det ser ut som mye stemmer under første del av Raymarine 2Star.

Seileren fra Hurum er den eneste eieren av siste regattabåt fra Jeanneau, Sunfast 3600. Båten er bygget for shorthand havseilas under IRC-reglen og bygger på erfaringer fra Sunfast 3200 som det finnes flere av her hjemme. 

Kompakt

Campbell har de senere år seilt First 45, men fikk sin Sunfast 3600 i fjor, og angrer ikke. 

– Det er morsommere å kjøre en gocart enn en tanks, svarer shorthandseileren som har med seg sin sønn Edward Campbell som mannskap. De setter stor pris på båtens cockpit og rorkult. 

– Med rorkulten får jeg langt bedre føling med båten, og med to ror blir det aldr tungt, sier Edward. Han får låne båten etter Raymarie 2Star og skal på seiltur med venner. Resten av familien tar over båten i Danmark. 

– Kona er også fornøyd. Det blir noen flere måltider på land med denne i forhold til hva det ble med 45-foteren. 

Mot Elan 350

Sunfast 3600 er lettere enn Elan 350, men har tilsvarende måletall. Begge båter planer på slør, men Campbell  mener at hans båt vil plane i mindre vind. 

– Det er en krevende båt å seile. Den må krenge, og det taper vi høyde på i lett vind. Vi må også seile på vinkler. Det betyr lengre vei, men også høyere fart. Med First 45 var det bare å seile rett på målet, erfarer Campbell. 

Torsdag kveld ledet Campbell-familien Open-klassen, og hadde alle Elan 350 fysisk bak seg. 

 

SEILmagasinet testet Sunfast 3600 i 2014. Les saken her.

Vi seilte også båten mot JPK 10.80 samme år. LES: Den nye bølgen

HAVSEILAS: Jeanneau 3600 er en nyhet som passer godt inn i regattatrenden i Vest-Europa. Båter som J/111, JPK 1010, Xp 33 og nå også Sun Fast 3600, er konkurrasnedyktige under IRC både med fullt mannskap og shorthanded. Båtene er store nok for ...
RASK: Sunfast 3600 er et typisk eksempel på en moderne havseiler. En båt med stor cockpit, lav vekt og som planer på slør.