Den store styrkeprøven

Kl 17.00 starter Watski TwoStar for den minste klassen. I år blir regattaen tøffere enn noen gang.

Publisert

Store bildet: Vinden på Færder time for time fra yr.no

Watski TwoStar er en regatta for to seilere som starter i kveld og avsluttes på lørdag. Det stiller 150 båter til start. Nærmere 300 nautiske mil skal seiles, stor sett over åpent hav. Det seiles tre etapper hvor det er korte “pit Stops” på tre timer i Arendal og Skagen. Start og mål er på Hankø. Langt fra nok til at mannskapet får sovet og spist.

Det skal stort sett blåse kuling fra sydvest ut hele uken, så det blir lite med pusterom for seilerne i tomanns regattaen. Tøffest blir det i kveld hvor seilerne får vinden rett i mot fra Hankø til Arendal.

Laveste LYS-tall

«Sunny», en Bavaria 33 Cruiser med  Halvor Borse som skipper, er regattaens tregeste båt. Bavarian har rullemast, noe skipperen er stolt av. Han seilte for første gang for seks år siden, og ble helt tent. Han har seilt regattaen en gang før. 54 åringen har med Per Moe som mannskap. Han skriver at han er ekspert på farvannene rundt Holmenfjorden og Middagsbukta.

Raskeste båt

Trimaranen «CremeFræs» fra Danmark er regattaens raskeste. Peter Boldsen og Martin Broesbøl seiler en SeaCart 30, en superrask trimaran som truet 60-fots trimaranen «Xxtrem» under Færderseilasen. Forholdene blir nok i det tøffeste laget for denne båten.

Raskeste en-skrogs

Det blir svært spennende å se hvordan «Black Pearl» vil gå. Båten er en Pogp 40 med LYS-tall på hele 1,55. Båten er bygget for Solo-, og tomannsseiling. Spørsmålet blir om mannskapet klarer å ta ut potensialet av denne raske båten i den harde vinden. Den har store seil med ekstremt mye krefter. SVERRE MARIUS ELLINGSEN på 33 og Sverre Gunnar Ellingsen på 60 får nok en opplevelsesrik seilas.

Avansert medieopplegg

Vår konkurrent Seilmagasinet har laget et meget imponerende medieopplegg rundt Watski TwoStar med bla. Tracking hvor du kan følge båtene live på nett. Du kan følge seilasen her.

Powered by Labrador CMS