Det tetner seg i duellen om OL plass

Både Cathrine Gjerpen og Elin Samdal fortsetter å seile bra i Kiel, men bare en av dem har sjansen på OL plass.

Publisert

Med en 3. plass igår er det igjen KNS seileren Cathrine Gjerpen som har overtaket i kampen om en mulig OL plass i Lasaer Radial. 21 åringen lligger nå på 10. plass ligger akkurat an til å få seile medaljefinale. Den fem år eldre Elin Samdal ligger tre plasser og syv poeng bak og har to danske seilere seilere foran seg på resultatlisten. Vi skal ikke  forskuttere et uttak fra Olympiatoppen, men tipper at en norsk jente i medaljefinalen i Kiel vil kvalifisere seg til OL. Om det blir Gjerpen eller Samdal er absolutt ikka avgjort, men begge seiler meget bra i et sterkt felt som ledes av finske Sari Multala. På de neste plassene følger de beste seilerne fra Kina, Frankrike, New Zealand, USA, Bulgaria, Litauen, Mexico og Storbritannia.

Kieler Woche er den siste store gjennomkjøringen for våre OL uttatte seilere før selve OL og med de aller fleste av verdens beste seilere på plass er dette en fullverdog generalprøve på hva som skal skje i Qingdao om en drøy måned.

Det er derfor gledelig å se at de norske seilerne i de andre klassene også hevder seg også bra i Kiel.

49er gutta, Christopher Gundersen og Frode Bovim holder fotsatt 10. plassen og kan med det sikre sin førse medaljefinale. Også her er feltet meget sterkt, med to av de tre OL medaljistene fra 2004 på plass. Nordmennene vant den første seilasen i gullfinalen og viser med det at det endelig begynner å løsne for laget.

Også Bjørnar Erikstad har fått opp farta og med 4. plass i gårsdagens siste seilas har han 8. plassen inne, med kort vei oppover på listene.

Jannicke Stålstrøm seiler jevnt bra med alle tellende plasseringer untatt en blant de ti beste. Med blant annet tre polske seilere foran seg ligger Jannicke på en sterk 7. plass sammenagt.

Peer Moberg på 11. plass ligger ti poeng unna medaljefinale i Finnjolle, og Kristian Ruth er 24 i en sterk Laserklasse.

Kieler Woche avsluttes med medaljefinaler imorgen, søndag.

Powered by Labrador CMS