MODERNISERING: Ønske nummer én i Drøbaksund Seilforening er å få til en modernisering av seilerhytta.
MODERNISERING: Ønske nummer én i Drøbaksund Seilforening er å få til en modernisering av seilerhytta.

Drømmen er å pusse opp seilerhytta

– En ønskedrøm ville være å kunne modernisere seilerhytta vår, og at 2017 var året da vi kunne starte dette arbeidet, sier Knut Selliken, leder av Drøbaksund Seilforening.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, vi er heldige i Drøbaksund Seilforening som har seilerhytta! Den et naturlig samlingspunkt for all vår aktivitet. Lokalene gir oss mulighet til å gjennomføre de fleste av foreningens møter og kurs, sier Knut Selliken.

Seilerhytta ligger på Husvikholmen i Drøbaksundet og beliggenheten er, ifølge Selliken, perfekt i forhold til fjorden. Hytta begynner imidlertid å dra på årene og behovet for oppgradering har begynt å melde seg. Bygget kan ikke lenger karakteriseres som tidsriktig.

– Spesielt gjelder dette garderobe- og toalett-fasilitetene, påpeker han, og legger til at foreningen ved større arrangementer er helt avhengig av det gode samarbeidet de har med Vindfangerbukta Båtforening.

Dette bifalles av en kommentar på Facebook-siden til Drøbaksund Seilforening:

– Bedre dusj- og garderobefasiliteter, skriver Kåre Føyen om hva han mener er ønske nummer én for 2017.

– I en ideell verden ville vi gjerne ha kunnet tilby de ulike treningsgruppene våre bedre garderober og sanitæranlegg. En ønskedrøm vill være å modernisere seilerhytta og vi arbeider med en visjon om hvordan dette skal kunne realiseres. Det beste som kunne skje foreningen i 2017, ville være at vi fikk «hull på denne byllen» og kunne starte arbeidet i retning av dette langsiktige målet, sier Selliken om hva som er foreningens nyttårsønske.

Mange mål i ulike grupper

Spør vi ham om hvilke mål Drøbaksund Seilforening har i 2017, får vi til svar at det kommer an på hvilken gruppe i foreningen du spør.

– Brettgruppen hadde i 2016 en ivrig treningsgruppe, og målet i 2017 er å videreføre dette arbeidet og å få med flere deltagere på arrangementer utenfor Drøbaksundet. I tillegg ser vi frem til samarbeidet med Bærum Seilforening, etter at de fikk tilslag på sin søknad hos Gjensidigestiftelsen som også innbefattet oss.

Se: En halv million til brettprosjekt

Nye Optimist-seilere med potensiale

I 2016 lyktes det Drøbaksund Seilforening å få flere nye rekrutter i Optimist. Foreningen er kjent for å ha fostret flere gode Optimist-seilere – det seneste eksemplet på det er brødrene Hermann og Uffe Tomasgaard, som nå begge er aktive i Laser, men som la grunnlaget i Otimist. Foreningen har også «alet» frem OL-seileren Anders Pedersen som representerte Norge i Finnjolle-klassen i OL i Rio de Janeiro i 2016.

[Artikkelen fortsetter etter bildet]

OPTIMIST: Optimistgruppen i Drøbaksund Seilforening har vært igjennom et generasjonsskifte. I 2017 skal det være gøy å bli god ved hjelp av nye, dyktige trenere.
OPTIMIST: Optimistgruppen i Drøbaksund Seilforening har vært igjennom et generasjonsskifte. I 2017 skal det være gøy å bli god ved hjelp av nye, dyktige trenere.

I Optimistjolle har foreningen vært igjennom et generasjonsskifte, og etter påfyllet av rekrutter i 2016, ser foreningen det som viktig å gi Optimist-gruppen et godt tilbud i år.

– Vi har fått til en trenerkabal med svært gode trenere, og vi ser derfor store muligheter for å få til en god sportslig utvikling på alle nivåene i Optimist-gruppen – fra nybegynner-gruppen, via de viderekomne og til norgescup-gruppen.

I tillegg håper Selliken å se mye til seilerne som har vokst ut av Optimistjollen, og som nå er gått over i Laser.

– Drøbaksundet er jo en fantastisk treningsarena der vi som regel har vind!

Vil engasjere turseilerne

Når det gjelder den eldre garde i foreningen; tur- og hav-gruppen, forteller Selliken at det er foreningens mål å fokusere på kurs i regattaseiling for denne gruppen og inspirere til deltagelse i onsdagsregattaene, Isbryter'n, Håøya Rundt og Uteligger’n.

– Nytt av året vil være et fokus på å engasjere flere turseilere. Der er jo svært mange seilbåter med hjemmehavn i Drøbak, og vi håper å kunne tiltrekke oss interesse fra flere av dem. Allerede i februar kommer vi til å arrangere seilkro med en spennende agenda. Planen er å følge opp med i hvert fall ett arrangement til før sesongen går i gang.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

FLERE PÅ VANNET: Drøbaksund Seilforening håper å få aktivisert flere av turseilerne som ligger i havnene i Drøbaksundet.
FLERE PÅ VANNET: Drøbaksund Seilforening håper å få aktivisert flere av turseilerne som ligger i havnene i Drøbaksundet.

Det evige spørsmålet – penger

Drøbaksund Seilforening er ikke annerledes enn de fleste andre seilforeningene i landet. Et sentralt tema er også hos dem: Inntekter. Penger i kassa.

– For å opprettholde dagens sportslige aktivitet med lønnede trenere for våre yngre seilere, samt kontinuerlig vedlikehold av utstyr og anlegg, ser vi det som vesentlig å styrke foreningens inntekter.

Og inntektene har i hovedsak to veier å gå inn til Drøbaksund Seilforenings bankkonto: Fra sponsorer og samarbeidspartnere eller i form av medlemskontingent fra foreningens medlemmer.

Knut Selliken både oppfordrer og ber:

– Vi inviterer alle medlemmer til å hjelpe oss i dette viktige arbeidet!

Største arrangement i 2017

20. og 21. mai er det duket for årets største arrangement i Drøbak: OAS Jollecup. Og dette arrangementet vil ha en spesiell attraksjon og inspirasjonskilde:

– Vi er glade for at OL-seileren vår, Anders Pedersen, er hjemme akkurat da, og han har sagt seg villig til å bistå oss med arrangementet. Dette tror vi vil være til stor inspirasjon for både store og små, sier Knut Selliken, som røper at han, i likhet med svært mange andre Drøbak-seilere, er stolte av Finnjolle-seileren.

Surr med data

Det litt intrikate spørsmålet: – Hva kan dere gjøre bedre i 2017 enn hva dere fikk til i 2016, avstedkommer en aldri så liten beklagelse fra lederen i seilforeningen. Den har adresse til foreningens medlemmer.

– Overgangen til elektronisk medlemsregister gikk ikke så bra. Heller ikke faktureringen basert på det nye registeret. Det resulterte i en del dobbeltfaktureringer eller purringer på allerede betalte regninger. Det beklager vi.

Knut Selliken forteller at de nå har lagt ned et stort arbeide i å sikre datagrunnlaget slik at dette skal bli bedre i 2017.

– Vi håper og tror at vi nå har funnet feilkildene, slik at lignende problemer ikke oppstår i året som kommer, avslutter Selliken, som håper at de i 2017 kan bruke mindre energi på slikt, og i stedet kunne fokusere på det sportslige og arbeide mot en gang å kunne oppfylle nyttårsønske nummer én: Å oppgradere seilerhytta.

SEILFORENINGENES NYTTÅRSØNSKER

SEILmagasinet har spurt alle seilforeningene som har kollektivt abonnement på SEILmagasinet, hva de ønsker seg for året 2017, men også hva som er mål og utfordringer for dem i det nye året.

De neste du kan lese om er:

Mandag 23. januar: Bærum Seilforening

Les også nyttårsønskene til:

Tønsberg Seilforening

Oslo Seilforening

Askøy Seilforening

Bodø Seilforening

Ran Seilforening

Nesodden Seilforening

Molde Seilforening

Asker Seilforening

Fredrikstad Seilforening