Dropper ARC

I morgen starter ARC. Rolf Myr er på vei til Karibia, men synes det er bortkastede penger å delta i ARC.

Publisert

Las Palmas, Gran Canaria

Rolf Myr ligger i Las Palmas på Gran Canaria med sin Bostrøm 37 – samme type båt som Ragnar Kvam seilte jorden rundt med. Seilas treffer ham i det han sjekker utstyr før overfarten, og spør om  han deltar i ARC (Atlantic Rally for Cruisers).

–    Nei, jeg ser ikke vitsen med å betale 10.000 kroner for å få noen drinker. Eneste grunn jeg kan se til ARC-deltagelse er for å berolige bekymrede koner, sier Myr.

Han er alene om bord i Las Palmas, men får mannskap fra Norge, og planlegger avreise en uke etter ARC-starten. Da setter han kursen mot Kapp Verde. Myr regner med at det blir julefeiring på havet et sted mellom Kapp Verde og Karibia.

Myr er på vei over Atlanterhavet i seilbåt for tredje gang. Første gang var i 1982 i en Alo 28. – Det er deilig å komme seg ut på havet, sier Myr. Turen hans kan du følge på www.syaquata.no. Han har planer om å leie ut båten i Karibia fra sommeren 2008.

Angrer ikke

15 norske båter stiller til start i årets ARC. Totalt har seilasen i år 240 deltagere, og de fleste av dem er engelske. Deltagere Seilas har snakket med betaler rundt 10.000 kroner. De fremhever det sosiale som hovedutbyttet. I tillegg får man rabatt på flere av marinaene underveis. Det er også faglige seminarer i Las Palmas, sikkerhetssjekk av båtene samt nyttig informasjon fra arrangørene.

– ARC-seminarene er ok, men man kan like gjerne lese bøker om langtur, sier Regi Aalstad, som deltar i årets ARC med mann og barn i en ny Sun Odyssey 49. Hun angrer ikke på at de har meldt seg på i ARC, men sier at ikke alle deltagerne er like fornøyde med opplegget.

Powered by Labrador CMS