DRUKNING: I første halvår 2023 har det vært to drukningsulykker i forbindelse med kiting.

To dødsulykker med kiting

I første halvår har 37 personer druknet i Norge, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. Ni av dem druknet fra fritidsbåt, og to i forbindelse med kiting.

Publisert Sist oppdatert

Antallet drukningsulykker fortsetter å øke her i landet. 37 drukningsulykker er fem flere enn på samme tid i fjor, og dermed en oppgang på 15 prosent, melder Redningsselskapet.

Ni personer har druknet fra fritidsbåt. I tillegg har det vært to drukningsulykker med kite og én med kajakk. Båt- og vannsportulykkene utgjør dermed 32 prosent av alle drukningsulykker i første halvår.

30 prosent har druknet etter fall fra land, mens ulykker under bading eller svømminSg står for 16 prosent av totalen. I tillegg har det vært drukningsulykker fra yrkesfartøy, under dykking, på grunn av fall gjennom is og etter at personbiler har havnet i vann.

– Vi oppfordrer alle som skal være rundt sjø og vann i sommer om å forberede seg enten de skal bade, ut i båt eller på tur langs en elv. Nyt sommeren samtidig som du tar forholdsregler, da blir opplevelsene bedre og tryggere for alle. Vi har ingen å miste, sier Grete Herlofson, generalsekretær i Redningsselskapet.

I fjor druknet 89 personer i Norge, og det var en oppgang på 17 prosent fra året før.