Redningshelikopter ble tilkalt i forsøk på å redde mannen som falt fra seilbåt ved Våge nord for Tysnes i Sunnhordland.

Mann funnet død etter at seilbåt gikk på land

Vitne fant båten med knekt baugspryd og motoren i gang.

Kokken 11.03 fikk HRS Sør-Norge melding om en seilbåt som hadde gått på grunn, med motoren i gang, ved Våge nord for Tysnes i Sunnhordland.

HRS mistenkte at det var en person om bord i båten, og klokken 12.22 opplyste de at det var gjort funn av en mann. Politiet opplyste at mannen ble funnet i sjøen, skriver VG. Han er fra Vestland og er eieren av båten. Han skal ha blitt funnet av brannvesenet ved en brygge like ved der ulykken har skjedd.

Redningsleder Owe Frøland ved HRS sa til VG klokken 13 at mannen er bekreftet omkommet.

Skøyte

– Vi kan bekrefte at denne personen, som er antatt båteier, er bekreftet omkommet. Pårørende er varslet og det er bekreftet fra politiet, sier Frøland til VG. Båten er en 35 fots skøyte.

I en pressemelding klokken 13.21 skriver Vest politidistrikt at spor tyder på at vedkommende har vært alene i båten, og at redningsaksjonen nå er avsluttet.

Lokale nødetater, lokal ferge, Luftambulanse fra Bergen med dykkere, redningshelikopter fra Sola, kystvakt og sjøforsvar bisto i innsatsen.

– Vi vet ikke når dette har skjedd, hvor mange personer som eventuelt har vært om bord eller hvor båten kommer ifra. Situasjonen er uavklart, skrev HRS Sør-Norge på Twitter klokken 11.48.

Fergesambandet Halhjem-Våge ble innstilt på grunn av redningsaksjonen.