Eksklusive bilder av nye Alinghi

Sveitsiske Alinghi-team er på plass i Dubai. Under et gigantisk hemmelighetskremmeri blir den 24 tonn tunge Americas cup båten daglig løftet ut og inn av sjøen. Seilas fikk i går kveld eksklusive bilder av båten.

Publisert

Vi tok i mot to av teamene, som nå trener i havet utenfor Dubai, sent i går kveld. Etter at de flyttet seg fra Spania, har teamene nå etablert seg i havneområdet ved Jumheira. Det er forbundet med mange hemmeligheter når båten hver kveld løftes ut og inn av sjøen. Den blir godt tildekket før den kjøres inn i en gigantisk plasthall på det bevoktede området. I løpet av noen uker kommer også teamets andre båt hit. Da blir man i følge skipperen over 100 mann til sammen fra 22 nasjoner. Hele sirkuset koster cirka 100 millioner Euro i året, men vi snakker heller ikke om småbåter. Alinghis nye båt veier 24 tonn, og har en spinnaker på 250 kvadrat, og et mannskap på 17 per båt i følge skipper Brad Butterworth. 

Skipper og taktiker Brad Butterworth forklarer valget slik: - Vi har valgt Dubai ut fra et sportslig perspektiv. Her er forholdene slik de pleier være i Valencia i juni. Det faktum at vi ikke fikk gjennomført effektiv trening i Valencia sist vinter svekket oss i sommer. Vi har tatt denne beslutningen for å kunne vinne America´s Cup igjen i 2007, sier han til Seilas.

Det å forflytte et America's Cup team er imidlertid ingen liten utfordring, særlig ikke et team på Alinghis størrelse. Et lasteskip på 3500 ton skulle til for å laste alt utstyret. Det satte ut fra Valencia 18. oktober og etter 18 døgn gjennom Suez inn i Rødehavet og derfra gjennom Hormuzstredet til den Arabiske Gulf ankom skipet Dubai, en reise på 4.600 nm.

Landmannskapet har etablert en midlertidig base ved Dubai International Marine Club med båthall, seilloft og 10 verkstedscontainere for å betjene to AC båter med kjøler, master og seil. I alt følger 65 seil med til Dubai, i tillegg til alt det som ellers trengs for å gjøre båtene seilklare.

60 mennesker, halve AC teamet, fløy til Dubai med Swiss International Air Lines som er den siste i rekken av offisielle leverandører til prosjektet. Seilere, deskignteam og landmannskap er nå i Dubai frem til slutten av februar da laget igjen setter kursen for Valencia for å fortsette treningen til America’s Cup finalen fra 23. juni til 7. juli.

   

Powered by Labrador CMS