LEIE: Kruiser tilbyr abonnement på elbåter, her fra Holtekilen i Bærum.

Økt interesse for elbåter

I april blir det elbåtkonferanse i Asker, og i mai arrangeres det elbåtfestival i Arendal.

Publisert Sist oppdatert

2021 kan bli elbåtens år. En rekke nye produkter og båter er på gang, med norsk industri i front. Du kan leie elbåter både for dagsturer og overnattingsturer. Flere kommuner slåss om å bli best på elbåt. Det gjør at lademuligheter for båt nå er på vei.

Marinaen i Vollen i Asker forsterker sitt tilbud til båtfolket i vinter. I april arrangeres det elbåtkonferanse og utstilling hvor bransjen, politikere og interesserte kan komme sammen og legge kurs for et mer bærekraftig båtliv.

I begynnelsen av mai arrangeres festivalen «Lydløs» i Arendal. Lydløs ble også arrangert i 2020, men da som digital minifestival på grunn av korona.

De norske båtprodusentene Ibiza og Hydrolift satser elektrisk. Nye og mindre elpåhengere utviklet av nordmenn blir også nå lansert. Til sommeren leverer seilbåtprodusenten Elan en GT5 med elmotor til en norsk kunde. Videre ser vi økt interesse for dagseilere. A-Yachts leverer to 27-fotere til våren, og en 33-foter i 2022, alle med elmotor.

SENTRAL: Daglig leder Morten Gjeruldsen i Vollen Marina utvider med ny brygge med lademuligheter. Han arrangerer også elbåtkonferanse i april.