IDYLLISK: Sandefjord er perfekt for foiling.
VESTFOLD: Sandefjord har perfekte fasiliteter for en europamesterskap i foiling.

EM i Waszp til Sandefjord i 2024

Det blir mye action i Vestfoldbyen til neste år, men alt denne sommeren blir det et Euro Cup-stevne.

Publisert

Waszp har blitt en viktig klasse i Norge, en entype-jolle med foiler og mye til felles med Moth. Norske seilere har også hevdet seg bra internasjonalt i klassen.

NM og EM

Europamesterskapet holdes 5. til 10. august i 2024, men rett før er planen at Sandefjord Seilforening skal holde Norgesmesterskap, slik at Europamesterskapet blir som en forlengelse. EM i Sandefjord blir det største arrangementet for klassen i Europa til neste år, hvor VM bli holdt i USA. Det er ventet av 150 båter vil finne veien til Sandefjord.

Vil rekruttere nye seilere

WASZP Foiling Team Norway søker seilere i aldersgruppen 13-25 år for å utvide klassen her hjemme. Med EM på hjemmebane vil det være et attraktivt mål for unge seilere som liker å fly.

Waszp klassen har i løpet av få år bygget et inkluderende miljø hvor seilgleden har høyeste fokus. I tillegg til lokale regattaer arrangeres det samlinger med sosial profil, WASZP Cup’er (x 4) og Norgesmesterskap. For de ivrigste finnes det også muligheter internasjonalt. Klassen har blant annet EM og VM, kommer det frem av klasseklubbens nettside. En splitter ny Waszp koster 150 000 kroner.