Endelig jentenes tur

SCA vant 8. etappe fra Lisboa til Lorient, og over-all vinneren er avgjort.

Publisert Sist oppdatert

Jentene på SCA klarte å forsvare sin ledelse inn mot mål i natt. De klarte også å opprettholde avstanden til Vestas, som stadig fik sine konkurrenter nærmere. Vestas fikk også en overraskende god plassering etter en lang pause hvor båten ble skadet etter grunnstøting i november.

Kortere vei

8. etappe startet i lett vind, men ble raskt en tøff kryss nordover. SCA kom dårlig ut fra start, men valgte straks en annen kurs. Båten gikk nærmere land og fikk mer vind. Da konkurrenten fulgte etter stakk SCA ut, og tjente på ny, og fikk en klar ledelse opp kysten av Portugal.

Skipper Sam Davis og jentene har ikke bare funnet bedre vind, de har også seilt kortere enn de fleste. SCA har seil åtte nautiske mil kortere enn Abu Dhabi som ble tre, og kom 54 minutter etter i mål.

Kamp om sølv og bronse

Abu Dhabi hadde en ledelse på fem poeng på Dongfeng før etappen og ett til på Brunel. Men begge disse båtene gjorde en svak etappe. Dongfeng ble sist, mens Brunel klarte å berge æren ved å passere Alvimedica inn mot mål og få en svak femte plass. Nå leder Brunel med to poeng på Dongfeng som igjen ligger kun to poeng foran Mapfre. Så lenge Abu Dhabi klarer å gjennomføre siste etappe til Göteborg som gir 7 poeng, så blir de vinnere. Det er kampen om sølv og bronse som blir spennende.

Plassering 8. etappe

1 SCA

2 Vestas

3 Abu Dhabi

4 Mapfre

5 Brunel

6 Alvimedica

8 Dongfeng

Sammenlagtplassering

1 Abu Dhabi 19 p

2 Brunel 27 p

3 Dongfeng 29 p

4 Mapfre 31 p

5 Alvimedica 33 p

6 SCA 44

8 Vestas 54