Ericsson kjøper ABN Amro One

Ericsson skipper John Kostecki seilte på ABN Amro One under Heineken regattaen nylig. Han er overbevist om at kjøpet av båten vil løfte Ericssons sjanser i neste Volvo Ocean Race 

Publisert

Ericsson Racing Team har jobbet hardt siden i november ifjor med forberedelsene til det neste Volvo Ocean Race. Atlants Richard Brisius jobber nå full tid med prosjektet og man har benyttet den siste tiden med research, computer simuleringer og tanktesting. Nå er også vinnerbåten fra den siste regattaen, ABN Amro One sikret for prosjektet.

Snart starter også byggingen av den nye båten til tegninger av konstruktøren som sto bak ABN Amro One, Juan Kouyoumdjian og et team på 15 personer. De beste tegningene har vært testet Bassin d'essais de carènes de Paris som tilhører det franske forsvarsdepartementet og som ifølge Kouyoumdjian skal være den beste test tanken i verden. I tillegg har man lagt mye arbeide i CFD (computional fluid dynamics) analyser basert på den nye ruten og mer enn 6000 virtuelle regattaer har vært gjennomgått. - Vi vet nå nøyaktig hva slags båt vi skal bygge og hvorfor, sier konstruktøren.

- Båtbyggeriet blir "state of the art", sier båtbyggersjefen  Killian Bushe. Her får man to ovener til rådighet, den største kan varme opp hele skroget på 25 meter, mens den andre skal benyttes til mindre komponenter.

 

Også Ericssons kunder skal få ta del i forberedelsene  til VOR og den gamle "Ericsson", som seilte det siste racet, skal benyttes i en hospitalityturne som starter i Skandinavia allerede til våren og som skal fortsette verden rundt. ABN Amro One leveres til Ericsson i midten av juli, rett etter Gotland Rundt regattaen.

John Kostecki, skipperen på Ericsson Racing team deltok tidligere i denne uken i Heineken Regattaen i St-Maarten (Caribbean) med ABN AMRO ONE. - Det var fantastisk å seile på denne båten som er helt annerledes å seile enn  Farr båten jeg var med på i deler av det siste Volvo Ocean Race. Denne vil være et bra utgangspunkt for å utvikle vår nye båt.

Powered by Labrador CMS