Ericsson tar tilbake teten

Etter å ha lånt bort ledelsen i Volvo Ocean Race til Puma over helgen, tok Ericsson-båtene tilbake teten i natt

Publisert

Etter mer enn 6000 seilte nm er det like tett mellom tetbåtene som i en entyperegatta på Bundefjorden. Igår kveld  skilte knappe 200 meter de tre første båtene som broderte seg sydover i skiftende medvind. Etter et par eleante jibber var E3 i teten for første gang på denne etappen som de startet syv timer etterkonkurrentene. Senere kom E4 opp og idag morges har Torben Graels internasjonale mannskap en ledelse over lagkameratene på E3 med to nm. Puma ligger ytterligere tre nm bak og kjemper fortvilet mot Ericsson-båtene som det tilsynelatende er umulig å riste av seg. Telefonica Blue og Green Dragon Team ligger henholdsvis 61 og 72 nm bak E4.

Wouter Verbraak sa i en telefonsamtale med Seilas igår at Green Dragon Team ikke klarer å holde følge med de andre båtene på fart. Under de rådende forhold har den irsk-kinesiske båten et fartsunderskudd på 1-2 knop, så man er avhengig av å seile smartere enn konkurrentenbe for å henge med. Det er naturligvis lettere sagt enn gjort, men Wouter er godt fornøyd med sine lagkamerater som har sier er flere hakk dyktigere enn dem han seilte med på den russiske båten tidligere i seilasen. Han roser skipperen Ian Walker for hans lederstil og sier at generelt er det meget høyt nivå på seilerne ombord.

Båtene nærmer seg 36 sørlig breddegrad der de skal skåre sne første poeng på etappen. Hit kan båtene komme i løpet av morgendagen, men det er flere værmessige utfordringer på veien, og selv VOR lederen E4 kan ikke være trygge på å ta de fire poenege som følger førsteplassen ved passeringspunktet.

Powered by Labrador CMS