Færderseilasen 2018

LETT: Windy melder lite vind under hele Færderseilasen. De mener den vil stå mest fra øst og sør.

Sprikende vindprognoser for Færder’n

Vi har sjekket ulike værmodeller. Det blir sol, varmt og lureføre.

Publisert Sist oppdatert
NAKKHOLMEN: Yr melder om vind fra vest under starten, en vind som står fra nordvest litt lengre ut.

Mens tjenseter som Windy og Windfinder melder lett vind fra sørøst under starten, har prognosene til yr skiftet til nordvest, opp mot fem meter per sekund. I så fall blir det en rask og enkel seilas t mot Drøbaksund.

Det er høyvann kl. 12.00 fredag i Drøbaksund, og lavvann kl 18.00, så vannet vil renne ut av fjorden ved start, mens det vil bli motstrøm på kvelden.

Nord mot syd

I senere dager har vi hatt termisk vind som har gitt god seilvind fra sør på kvelden. Termikken vil også settes i gang på fredag, og vil sloss mot vinden fra nord. Det ser ut som at skiftet vil komme ca kl 19.00 i Drøbaksund. Tidligere lengre ut, og senere lengre inn i fjorden. I Indre Oslofjord er det muligheter for vindstille motkvelden. Windy melder om at sønnavinden kommer tidligere, og at østavinden dreier over mot sør. 

Kryss mot Tristein

Alle tjenesten vi har sjekket mener at vinden står fra syd utover kvelden. Storm mener at den kan komme opp i 8 m/s på det meste som vil være kl 20.00. De andre mener at styrken vil ligge på rundt 3-4 m/s. Utover natten vil vinden dreie mor sørøst, og avta.

Det vil igjen blir utfordrende forhold inn mot mål. Den siste biten kan bli lang. 

NATT: Spørsmålet blir hvem som får sønnavinden først, og hvem som utnytter lureføret in mot mål best.