Færderseilasen 2022

Stor fart ut fjorden

Klassiske treseilere, og båtene i klassene singlehanded og doublehanded i Færderseilasen har nå startet fra linjen mellom Aker Brygge og Hovedøya, og står ut fjorden med god fart. Se bildespesial.

Publisert Sist oppdatert

Det blåser rundt fem-seks sekundmeter inne i fjorden, og åtte sekundmeter lenger ut mot første runding ved Slemmestad.

Båtene som har startet mellom klokken 14 og 15 står ut fjorden på østsørøstlig vind, mange av dem med et stikk i skjøtet. Farten er høy, ifølge SEILmagasinets reportasjeteam, som er på plass ved startlinjen. Lengre ut i fjorden er vinden mer sørlig, og flere båter slår over på styrbord halser ved Gåsøya i Vestfjorden.

På Marine Traffic kan vi se at "Cruella Devil" nå holder syv knop for babord halser ved Gåsungane. Dette er en Sun fast 3200 i den tøffe singelhanded-klassen, som skal rundt den lange banen til Tvistein, og der skipper Eira Naustvik er eneste kvinnelige deltager. Foran seg i samme klasse har Naustvik "Feelgod", en Arcona 430 som seiles av Christer Lie. De seks deltagerne i denne klassen hadde andre start i dagens Færderseilas.

Mange av de startende klynger seg sammen på lo side av linjen, oppe ved Hovedøya, men det er også de som tar sjansen på lestart ved Aker Brygge. Vinden står nokså frisk ut Bunnefjorden, mens det er noe stillere bak Nakholmen og Nesoddtangen.

Lengre ut i fjorden melder Kystvær-appen om 12-13 sekundmeter på Gullholmen ved Jeløya, mens det i øyeblikket (kl 15:15) er nokså stille ved Hallangspollen i Drøbaksundet.