Færderseilasen 2018

RASKEST: «Wolfpack» seilte Færder'n på 13 timer og 53 minutter, og var raskest.

«Færderfruen» delt ut til feil båt

Norsk Flerskrog Seilklubb reagerer på at «Wolpack» ikke fikk prisen de satte opp på 60-tallet.

Publisert Sist oppdatert
KUNSTVERK: Færderfruen er utformet av Per Ung. Bildet er tatt av Simen Løvgren da «Solo» vant den i 2016.

Det var flerskrogslegenden Helge Ingeberg som satte opp «Færderfruen» som premie til den raskeste båten rundt Tristein. Helge Ingeberg bygde landets andre flerskrogsbåt, og første trimaran i 1963, i følge klasseklubben, og Ingeberg ønsket med prisen å premiere båter som seilte raskest, uavhengig av måleregler. I år var det «Wolpack» som gjorde det, men TP52 med Thomas Nilsson som skipper ble slått av Claus Landmark i «Santa» på korrigert tid.

Kunstverk

«Færderfruen» er vandrepremien som alle som en gang har vunnet henne, veldig gjerne vil ha tilbake, og mester for den flotte figuren er ingen ringere enn billedhuggeren Per Ung.

– Det fins mange flotte vandrepremier, men i forbindelse med stifteren av Norsk Flerskrog Seilklubb, Helge Ingebergs bortgang, måtte vi sette skapet på plass, sa Per Ferskaug til SEILmagasinet i 2010.

Facebook

– Å så fint det ble med nye regler for Færderfruen. Fruen er gitt til Santa for beste resultat på korrigert tid. KNS og deres datasystem har ingen liste for minste tid på lange banen, skriver Per Ferskaug på klasseklubbens Facebook-side. Lengre ned i tråden kommer det frem at KNS har innrømmet feilen, og at prisen skal gå til riktig båt.

 

 

RASK: Raskeste flerskrogsbåt på seilt tid var «Cat Attack» som brukte 15 timer og 6 minutter på banen.