SEILFERIE: Gode opplevelser på sjøen handler om planlegging, orden og kunnskap.
SEILFERIE: Gode opplevelser på sjøen handler om planlegging, orden og kunnskap.

Feil ferske turseilere bør unngå

Det følger en rekke skrevne og uskrevne regler med å ha en seilbåt. Her er noen punkter som kan avsløre at du er uerfaren.

Publisert Sist oppdatert

«Style» er et uttrykk som jeg vokste opp med. «Style» kan kanskje oppfattes som jåleri for noen, men det handler om å gjøre båtlivet bedre og minimere konsekvensene av uforutsette hendelser. «Style» handler blant annet om å holde båten ryddig og ren, bruke knuter korrekt og fortøye fornuftig. Det handler også om å ta hensyn til andre; holde et dempet lydnivå og ikke lage unødvendig hekksjø for andre. Båtlivet er en kontinuerlig læringsprosess og en del av moroa. Sett læringsmål og bruk sommeren på å beherske disse. Bruk også tid på å observere andre og lære av de med erfaring.

«Style» handler også om å holde seg til sjøveisreglene, enten du er for motor eller under seil. Jeg erfarte at en del motorbåtførere ble provosert den gangen jeg krysset opp gjennom Lyngør. Motorbåtførere hadde ingen erfaring med å kunne forutsi min kurs, og ble provosert.

Jeg blir provosert av motorbåter som på død og liv må passere foran. I stedet for å slå av litt på gassen, gasser de heller litt på og sneier baugen i halvplan.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS