METEOROLOGI OG VÆR-RUTING

Finn veien gjennom været
Finn veien gjennom været

Finn veien gjennom været

Hvordan lese været, håndtere og utnytte det – det er temaet Asker Seilforening innbyr til.

Publisert Sist oppdatert

Været er noe alle seilere må forholde seg til – enten de er regatta- eller turseilere.

– Derfor er temaet vi tar opp i kveld like aktuelt for turseilere som det er for regattaseilere, sier Morten Sollerud i storbåtgruppen Asker Seilforening.

Praktisk meteorologi

Foreningen har hentet krefter fra egne rekker for å fortelle om dette; Christen With og Simen Løvgren. De skal fortelle nærmere om praktisk meteorologi, vind og bølger i Indre Oslofjord og værrouting i ytre fjord og enda lengre – hvordan man kan planlegge for lengre etapper hvor været vil variere.

– Temaene vil bli belyst med litt teori og praktiske eksempler for å gi alle seilerne mulighet til å bruke disse verktøyene uten altfor store investeringer i tid og utstyr, sier Sollerud.

Foredragsholderne vil fortelle om app-er du kan få til noen hundrelapper, men som skal kunne gi deg gode vær-rute-løsninger.

– Som alltid i seiling vil vi legge vekt på hovedprinsippet for seiling, KISS – keep it simple, stupid – også på dette området, sier Sollerud.

Han forteller at møtet er åpent – for medlemmer og ikke-medlemmer – og for både tur- og regattaseilere. Det foregår på Blakstadtangen i Asker (kl 18:30) – 27. januar.