Flere foreninger satser på J/70
Flere foreninger satser på J/70

Flere foreninger satser på J/70

Seilsportsligaen har tent en ny gnist i seilNorge.

Publisert Sist oppdatert

Seilsportsligaen som rulles ut i full bredde med 1. og 2. divisjon til neste år, har satt fart på seilNorge, og rundt om i foreningene diskuteres om hvordan lag skal dannes, hvordan lokale uttagninger skal foregå og ikke minst hvordan man skal skaffe båtmateriell for å stille best mulig forberedt til neste års fire serierunder.

Og når det kommer til båtmateriell er det J/70 som gjelder, for det er det det seiles i i Seilsportsligaen.

INFORMASJONSMØTE LØRDAG. KNS er en av de foreningene som er kommet lengst i denne tenkningen og i disse forberedelsene, og allerede til lørdag kan foreningen fremvise sine to første nyinnkjøpte J/70-er. På foreningens seilsportssenter på Bygdøy vil det samme dag bli holdt et informasjonsmøte, hvor foreningen vil fortelle om sin satsing og hvilke tilbud den kan gi.

Det vil også bli anledning til å prøveseile båtene.

SPONSORJAKT I ÅLESUND. Også i Ålesund, der den ene av årets to kvalifiseringsregattaer foregikk, er gnisten tent, og på mandag 9. november vil det være et informasjonsmøte der. Foreningen kan ikke diske opp med båter, men på møtet vil det bli fortalt om foreningens tanker og vyer. Blant annet vil sunnmøringene  snakke om hvordan de skal forsøke å stable 900 000 kroner på beina for å kjøpe to J/70-er.

– Sponsormarkedet er ikke akkurat lysende for tiden, men vi begynner med arbeidet nå i den nærmeste tiden for å se hva vi kan få til før jul, forteller Marius Maaseide i Ålesunds Seilforening.

Og de har fått til det umulige før. Da foreningen arrangerte VM i 2.4 mR for noen år siden, klarte de å trekke inn en million kroner i sponsorinntekter. Klarer de ikke å dekke inn kjøpet ved hjelp av sponsorer, vil de se på lånefinansiering og treningsavgifter for de lagene som benytter båtene.

PLAN B. Allerede nå er det dannet to lag som vil være med på å kjempe om å få representere Ålesund i Seilsportligaen.

– Innen møtet er omme på mandag, håper jeg det skal være fire lag, sier Maaseide som håper på et 20-talls fremmøtte.

Og skulle de ikke klare å skaffe en eller to J/70-er, har foreningen en plan B.

– Da vil vi forsøke å kjøpe to brukte Melges 24. Vi så klart under kvalifiseringsseilasen vi hadde her i høst at kjennskap til denne typen båter var helt avgjørende, spesielt når det begynte å blåse. Vi kommer derfor til å legge vekt på båthåndtering og overføringsverdien fra å seile Melges 24 er helt klart tilstede, sier Maaseide, som imildertid understreker at de på sikt har en klar intensjon om å bygge opp en J/70-klasse i foreningen.

GLEDELIG INITIATIV. Han synes seilforbundets initiativ til seilsportsligaen er svært gledelig og han er svært spent på hvilken effekt den vil ha i Ålesunds Seilforening.

– Vi er jo noen særinger her oppe som driver litt for oss selv med våre Draker og 12,5-ere, men det viktige er at vi er mange og har like båter. Da spiller det ikke egentlig noen rolle hva slags båter vi seiler. Men da seilsportsligaen ble lansert, sa vi straks ja, dette må vi være med på! Nå har vi sjansen til å være med på noe landsomfattende, sier Marius Maaseide.

OGSÅ I MOLDE. Ålesunds Seilforenings uttalte satsing på J/70 er blitt applaudert av naboene i Molde Seilforening og der i gården er det innkalt til idemøte 11. november. Foreningen klarte ikke å kvalifisere seg til 1. divisjon, men interessen er likevel stor.

– Tenk om vi kunne stable to J/70-er i hver av byene Molde og Ålesund, det hadde vært noe, det, sier Marius Maaseide.