«Våghals» var den raskeste av de alle

Det var en båt som seilte forbi 170 konkurrenter, og den er over 20 år gammel.

Publisert

Shaw 30 «Karma Police» imponerte alle under Hollænderseilasen, men TRT 1200 «Våghals» med Odd Marius Rosvold startet 10 minutter senere, og ett kvarter før over målstreken. Den norskbygde katamaranen holdt en snittfart på 9,5 knop på den 53 nm lange banen.

Fort, men ingen rekord

«Våghals» hadde gode forhold med mye slør og minimalt med kryss. Katamaranen seilte rundt banen på 5 timer og 42 minutter. Det er kjapt, men ingen rekord. I 2011 seilte Rosvold med samme båt. Da kom de i mål på under fem timer, men med start og mål i Son var banen litt kortere den gangen. Den gangen startet regattaen med østlig bris, som gikk på syd utover dagen.

I 2011 var «Våghals» rask, men Cookson 50 «Camilla» var enda raskere. 50-foteren kan beskrives som en forstørret «Karma Police», og har vippekjøl. Den seilte på drøyt fire og en halv time.

KATAMARAN: «Våghals» jakter «Feelgood» som hadde første start.

Norsk konstruksjon

«Våghals» er en norsk konstruert og norsk bygget katamaran. Båten ble sjøsatt på slutten av 90-tallet. TRT 1200 ble bygget i to versjoner, med eller uten overbygg. «Våghals» er den raskeste versjonen med åpen cockpit, og 40-foteren veier bare 3000 kilo.