«Karma Police» vant igjen

Overall-vinneren av Hollænderseilasen ble en lynkjapp 30-foter med hjemmehavn i Holmestrand.

Publisert Sist oppdatert

«Karma Police» med Øystein Misje som skipper hadde nest siste start og var en av de første båtene i mål. Den lille 30-foteren fra New Zealand med vippekjøl seilte forbi nesten alle deltagerne, men ble forbiseilt av katamaranen «Våghals» som startet 10 minutter senere og var nesten 30 minutter før i mål. 

«Karma Police» seilte i den største NorRating-klassen på grunn av sitt høye måletall, men hadde raskest tid av alle enskrogsbåtene, også på korrigert tid. Men det var tett. «Hyrrokkin», som var beste shorthanded-båt», slo de med bare sekunder.

VANT: Den raske 30-foteren vant i gjen.
VANT: Den raske 30-foteren vant i gjen.
RASK: «Karma Police» holdt en snittfart på over 9 knop under regattaen.
RASK: «Karma Police» holdt en snittfart på over 9 knop under regattaen.

10 år i Norge

–Det er i november 10 år siden vi tok inn båten til Norge, forteller vinneren. Båten har vunnet en rekke regattaer, også over all, som Skagen Race, Færderseilasen og Hollenderseilasen. 30-foteren er svært lett, har mye seil, og har en kjøl som vippes til lo, og som gir en enorm stabilitet. I tillegg har den to stikkjøler som hindrer avdrift. 

«Karma Police» er en svært krevende båt å seile, og laget om bord har stort sett vært det samme siden båten ble kjøpt inn. 

Hard jobbing

–Vi gjorde en god start på hjemmebane, men litt skarpe vinkler på sløren gjorde at det var knallhard jobbing med kontinuerlig trim siden båten er så lett, forteller Øystein Misje. Filmen på toppen av saken viser båtens gode star, filmet av Siri Rustad,

«Karma Police» holdt følge med 40-foterne på kryssen ned til Horten og videre med Code-Zero til Hollenderbåen. De rundet par minutter før Landmark 43, både på Hollenderbåen og Tyta/Storegrunnen.

– Fra Storegrunnen ble det A3 /Gennaker) i 13-16 knop før vi gikk over på Code-Zero igjen, forteller vinteren. Det gjaldt å ha riktig seil for riktig vidvinkel på regattaen som ble stort sett skarp slør. 

«Karma Police» satte A3 på siste leg ifra Østøya til mål. De holdt en snittfart på over 9 knop rundt banen på 53 nautiske mil. 

Misje forteller også at gode forberedelser er viktig. Laget har brukt tre timer på undervannskroget med 800 slipepapir.