TIL ITALIA: Ungdommene som skal delta i Youth Foiling World Cup vil nå sette kurs for Italia.
TIL ITALIA: Ungdommene som skal delta i Youth Foiling World Cup vil nå sette kurs for Italia.

Verdenscup-åpning er flyttet til Italia

Reiseveien for det norske laget som skal delta i Youth Foiling World Cup til neste år, vil bli kortere. Koronasituasjonen har gjort det nødvendig å flytte det første stevnet fra Hong Kong til Italia.

Publisert

Alexander Ringstad og hans Xela Racing-lag er påmeldt til den helt nye utfordringen unge seilere nå kan hige mot, Liberty Bitcoin Youth Foiling World Cup. Den første runden i denne verdenscupen for ungdom født mellom 1. januar 1996 og 31. desember 2003 skulle ha funnet sted i Hong Kong, men koronasituasjonen i byen har gjort det vanskelig å gjennomføre et slikt arrangement i praksis.

Stevnet er derfor flyttet til Italia, men tidspunktet er beholdt. Regattaen starter 19. februar og avsluttes 12. mars, og blant de inntil 18 seilforeningene som får lov å delta, er det ett norsk med Alexander Ringstad fra Sandefjord Seilforening som skipper.

Les: Foilende ungdommer i verdenscup

Liberty Bitcoin Youth Foiling World Cup seiles i den foilende enskrogsbåten Persico 69F og består i første omgang av tre stevner. Det første går på et foreløpig ikke stadfestet sted i Italia i februar/mars, det neste på Gardasjøen i månedsskiftet juli/august og det tredje i Hong Kong i januar 2022. Premien til sammenlagtvinner-laget er 1 bitcoin, som per i dag har en verdi på 19 320 amerikanske dollar – det vil cirka 170 00 norske kroner.

En Persico 69F seiles med tre til fire seilere om bord, og begge kjønn skal i være representert i alle seilaser.

Norsk engasjement

Den norske seileren Rune Jacobsen, for tiden bosatt i Hong Kong, er dypt involvert i Liberty Bitcoin Youth Foiling World Cup. Han forteller at det også er tanken å inkludere Wazp, Windfoil og iQfoil i arrangementet, slik at det blir en komplett verdenscup innen foiling. Disse klassene vil trolig være på plass allerede fra og med regattaen på Gardasjøen til neste høst.

– Intensjonen vår er å forsøke å få til noe virkelig stort, og det er utrolig flott at det er med et norsk lag, sier Rune Jacobsen.

Alexander Ringstad og laget hans var godt i gang med å forberede seg på å reise til Hong Kong, men kan nå vende blikket mot Italia, som det er atskillig nærmere og enklere å reise til.