Shortandedseiling foredragsserie

Tips om båthåndtering fra en ekspert

Tor Hove er en av de mest erfarne og meritterte shorthanded-seilerne i Norge. Han har blant annet fullført OneStar og TwoStar 20 ganger!

Publisert Sist oppdatert

Mange har vært på treningssamling med Tor Hove og plukket med seg svært verdifulle tips.

Nå vil han blant annet snakke om hva som skiller shorthanded-seiling fra seiling med fullt mannskap, og hvordan du best kompenserer for de manglende hendene om bord.

Håndtering av flyvende seil er for mange en utfordring, spesielt shorthanded. Tor Hove har brukt mange år på å optimalisere prosessen, slik at det blir enklere, sikrere og raskere manøvre.

Full kontroll

– Shorthanded-seiling dreier seg om kontroll. Være «foran båten». Det blir hovedbjelken og så bygger jeg foredraget opp rundt det, forteller Tor Hove. Han vil belyse hva som er utfordringene og hvordan man kan kompensere for dem, og vise eksempler med video og bilder.

– I siste del vil jeg vise mer kontrete praktiske muligheter for oppgraderinger de fleste kan gjøre og igjen knytte dem til dette med kontroll og reduksjon av arbeidsbelastning etc.

Tanken er at mange skal ha fått noen tanker og ideer om hva de selv kan gjøre etter å ha hørt på, forteller Hove.

Shortandedseiling foredragsserie

Shorthanded Sailing Norway skal sammen med SEILmagasinet arrangere tre foredrag i løpet av våren for å inspirere og motivere flere til å delta i regatta.

Møte om båthåndtering holdes 6. april kl 19.00, og vil vare til ca 21.00

Foredraget vil bli holdt fysisk i SEILmagasinets lokaler på Billigstadsletta 17 i Asker. Her vil det være plass til maksimalt 50 personer. Foredraget vil også bli sendt digitalt. Både de som følger det digitalt og fysisk kan stille spørsmål.

Meld deg på her.

Sjekk en av Tor Hoves videoer.