Frontene skjerpes i striden om America´s Cup
Frontene skjerpes i striden om America´s Cup

Frontene skjerpes i striden om America´s Cup

Både Erntesto Bertarelli og Alinghis skipper Brad Butterworth har tatt skarpt til motmæle overfor Larry Ellisons søksmål og hans planer om å seile America´s Cup i 90 fots katamaraner allerede i 2008. Men det var andre nyheter som dominerte gårsdagens pressekonferanse i Valencia

Publisert

Etter at det så sent som i forgårs fra regjeringskretser hadde vært uttrykt usikkerhet om støtten til Valencia som arrangørby for de neste America´s Cup seilaser kom det som en overraskelse at

Ernesto Bertarelli allerede igår kunne offentliggjøre at Valencia skal arrangere cupseilasene i 2009. Han opprettholder sin støtte til Desafío Español som challenger of record og erklærte at han er uvillig til å forhandle med Larry Ellisons Golden Gate Yacht Club om gyldighetene av protokollen som ble undertegnet få dager etter at de 32. America´s Cup seilasene ble avsluttet tidligere i måneden. Ellison på sin side opprettholder sitt søksmål som skal behandles av staten New Yorks Supreme Court så raskt som mulig.

I mellomtiden kom Bertarelli med følgende oppysninger om den 33. America´s Cup:

* De nye reglene for regattaen og den nye 90 fots klassen blir offentliggjort 31. oktober istedenfor 31 desember som oppgitt tidligere.

* Lagene vil kunne bygge to nye skrog for neste America´s Cup, men vi bare være i stand til å seile en båt av gangen slik at man ikke fan foreta to båts tesing. På den måte skal man eliminere ekstra mannskaper.

* I forkant av America's Cup skal Alinghi kunne delta i utfordrerregattaen, idag kjent som Louis Vuitton Cup, men som får ny sponsor til neste regatta, trolig Rolex. Alinghi får imidlertid bare seile til og med semifinalene. Om laget vinner sin semifinale går taperen videre til finalen.

* America´s Cup Management (kontrollert av Bertarelli) skal holde to regattaer i 2008, en i Valencia i juli, en annen et annet sted i Europa senere på høsten. Disse seilasene, i likhet med utfordrerregattaen skal seiles i dagens AC klasse Versjon 5.

* Den 33 America's Cup og utfordrerregattaen skal arrangeres fra mai til juli i 2009.

* Team New Zealand er det fjerde teamet som har utfordret Alinghi i neste America´s

Cup, etter  Desafío Español (ESP), Team Shosholoza (RSA), og Team Origin

(GBR).

Bertarelli besvarte ikke spørsmål fra pressen om hvorvidt han vil akseptere en utfrdring fra BMW Oracle teamet om Ellison skulle tape saken i New York og dermed være bundet av dagens protokoll.

Se mer http://tinyurl.com/yrb5ht

Powered by Labrador CMS