God som gull

Mathias Berthet tok bronse i et mesterskap der den norske laginnsatsen var oppsiktsvekkende.

Publisert Sist oppdatert

14 år gamle Mathias Berthet fra KNS sikret en sensasjonell bronsemedalje i det største av alle seiler VM, og han var ikke den eneste nordmannen som presterte.

Idag ble det for lett vind til å gjennomføre noen seilaser, men Mathias startet friskt med babord start og lå som nr 2 da seilasen ble avlyst grunnet for lite vind. Etter en del venting valgte arrangøren å sende seilerne på land. Resultater fra i går blir dermed stående og bekrefter fantastiske prestasjoner fra det norske laget.  Uffe Tomasgaard ville ha kommet på andre plass uten en BFD.

Det var en fattet bronsevinner vi snakket med etter at båtene var kommet på land i ettermiddag. Mathias Berther forteller til Seilas at det var jevnheten som ble utslagsgivende, Gode starter og få feil ligger til grunn for den opsiktsvekkende prestasjonen. Mathias som trener i KNS, har gode seilergener. Både mor og far var verdensemestre i seiling, far Gwenael som VM gull i 470 for Frankrike, mens moren Andersen fra Tønsberg har vært verdensmester i E-jolle.

Seilere fra Slovenia og Singapore tok de to første plassene. Av de norske seilerne tok Uffe Tomasgaard 11. plass og Tobias Birkeland ble nr 36. Disse var de tre eneste norske seilere i gullfinalen. Jespen Moberg, som seilte i sølvfinalen, ble nr 113, Fredrik Andersenble nr 167 fra bronsefinale. 275 Optimnistjoller fra hele verden deltok i mesterskapet som ble arrangefrt i Polen.

Mathias sier til Seilas at han vil fortsette en sesong til i Optimistjolle. Han veier idag 40 kg og er ca 1.60 m høy. Det er en bra kombinasjon for en optimistjolleseiler.