Turseiling

Gode tips for trygg ankring

Vi har spurt leserne om råd, tips og erfaringer når det gjelder ankring. Vi fikk inn 400 svar. Her en oppsummering av hva leserne selv har erfart.

Publisert Sist oppdatert

For å kunne ligge på svai og sove godt om natten fordres erfaring og riktig utstyr, men det er slett ikke umulig. De som behersker kunsten, vet ikke om noe bedre. Ingen fendere å feste og ingen spring å justere. Du er garantert at det ikke blir tunge tramp over fordekket midt på natten, og du risikerer heller ikke å bli liggende i skyggen av flybridge-båter. Å ligge på svai i en idyllisk bukt er den ultimate sommeropplevelsen. Dessverre er det ikke alle som våger, til tross for at de fleste moderne seilbåter har et elektrisk ankerspill som gjør den tunge jobben.

400 ulike erfaringer

Vi har testet ankere tidligere og vi har samlet informasjon om ankertester fra ulike publikasjoner. Resultatene har vist at moderne ankertyper sitter bedre enn de tradisjonelle, men ikke alle er enige. Det har vist seg å være umulig å utføre en rettferdig test under alle tenkelige bunnforhold.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS