Hanse 415

GOD: Hanse 415 oppførte seg bra på vannet og er en båt som vil fremover om man trimmer den riktig.
SITTE: På babord side kan du heve og senke kartbordet. Du kan da enten velge mellom en lang sofa eller et kartbord i midten.
LYS: Forlugaren i Hanse 415 er lys og trivelig, men den mangler stueplass. Noe vi mener er gjennomgående for båten  i trelugarsversjon.

Design i første rekke

Hanse 415 er en stor 41-foter. Den «ruver» i hav­­skapet, men spesielt godt utnyttet er ikke plassen.

Publisert Sist oppdatert

I Hanse 415 begynner vi denne gangen under dekk, der vi også begynte før prøveseilasen. Førsteinntrykket er godt; det er lunt og voluminøst. Hanse 415 har flere gode løsninger som gjør livet om bord enkelt og godt, men på oss virket det litt som om designerne har glemt at mannskapet skal ha med seg klær og personlig utstyr for en lengre ferietur i båten. I lugaren forut og i akterlugaren lider båten av å ha lite skapplass, i motsetning til andre båter i samme kategori, som bugner av plass til det lasset du drar med deg på ferie. Plassen under køyene er okkupert av tanker til vann og diesel. Det bør etter vår mening ikke være nødvendig å «bo i bag» i moderne båter primært beregnet for tur- og familieseiling.

Det skal sies at den båten vi prøveseilte ikke var standardversjonen av modellen, men trelugarsvarianten med et toalettbad både i forskipet og i akterskipet. Dette stjeler en del plass, men ifølge importøren bedres dette betydelig om du velger standard båt med to lugarer og kun ett toalett. Naturligvis. Men da sitter du også med en 40-foter med kun fire køyer.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER