Haugesund Racing Weekend for 29. gang

Haugesund Race Weekend arrangeres i år den 14.-16. august. Påmeldingne har allerede startet.

Publisert

HRW: Fra fjorårets regatta.

– Vi regner med ca 80 båter i år sier Knut Erling Årstad, arrangements leder for Haugesund Race Weekend. Det blir seilt fredag (tune-up), lørdag (baneseilas og distanseseilas) og søndag (baneseilas). Det seiles entype, LYS Racing og LYS Cruising.

X-35 og Melges i fokus

– HRW - Haugesund Race Weekend var i 2008 et høydepunkt for X-35 klassen, sier Rune Lande, pådriver for X-35 i Rogaland, i en pressemelding.

Klasseklubben regner derfor med at antall deltakende X-35 båter i år kan øke til i overkant av 15 båter, noe som i så fall innebærer over 120 X-35 seilere!  Årets HRW arrangeres to uker før X-35 klassens første Norgesmesterskap, som arrangeres av Stavanger seilforening 28-30 august.  Klasseklubben regner med at båter utenfor Rogaland som skal delta i NM benytter anledningen til å seile mot Rogalandsflåten under HRW.  HRW inngår i X-35 klassens rankingserie for 2009.

Haugesund som arena for entype-seilaser øker i anseelse ifølge Jens Wathne, Melges 24-entusiast. I 2008 ble det arrangert Melges 24 ranking seilas for første gang under HRW, i år øker man denne statusen til Norgescup og en av klassens egen "Fire-store". Det er sammenlagt resultatene av de "Fire-store" som gir en vinner i Norgescupen i Melges 24.

Det er derfor knyttet stor spenning til deltagelsen i den tredje regattaen av de fire store, det er kun NM igjen etter at seilasene i Haugesund er avsluttet. Det er signalisert tre båter som skal til EM i Hyeres som ikke kommer til Haugesund på grunn av logistikk messige årsaker. Dette borger for 20-25 Melges 24 båter i Haugesund fra 14.-16. august.

Det blir to dager med baneseilas på Sletta utenfor Haugesund, området beskrives som Vestlandets Hankø.  Det er et havstykke som ligger åpent ut mot Nordsjøen, og det er i dette farvannet Melges 24 NM i 2010 skal arrangeres og Europamesterskapet i 2011.

Sildajazz

Samme helg som HRW går av stabelen arrangeres det Sildajazz i Haugesund, byen syder av liv og og stemning, og setter en perfekt sosial ramme rundt det sportslige arrangementet.

Vår hovedsamarbeidspartner er også i år rørleggerkjeden Varme & Bad, dette er fjerde året de bruker arrangementet til profilering og teambuilding for sine medarbeidere og samarbeidspartnere. Vi er stolte av å kunne skape opplevelser som gjør at det gode samarbeidet med Varme & Bad fortsetter også i år, sier Knut Erling Årstad.

– Rica Maritim Hotel stiller nok en gang kaiområdet sitt til vår disposisjon, og uten en slik konstruktiv og servicemessig holdning som hotellets ledelse og ansatte gir oss så ville det vært umulig å gjennomføre et HRW på det nivå som vi ønsker, sier Knut Erling Årstad.

Les mer på www.raceweekend.no

Powered by Labrador CMS