Pia Dahl Andersen og Nora Edland

Fra storm til stille i Hyeres

De norske seilerne behersker svært krevende forhold

Publisert

Etter to dager med råblæst kom den tredje dagen i verdenscupregattaen i Hyeres som en velsignelse. Riktignok bød formiddagen på svært lett vind og vanskelige forhold, men på ettermiddagen kunne seilerne nyte maksimale forhold med 6-7 m/sek.

Det ble en god dag for de norske seilerne som vartet opp med topplasseringer i 49er og ILCA klassene. Det var mye å glede seg over, aller mest over seilingen til Pia Dahl Andersen og Nora Edland i 49erFX som etter seier i den siste seilasen har seilt seg opp til 4. plass sammenlagt i et meget sterkt felt. Det andre norske laget med Helene Næss og Marie Rønningen opplevde mye stang ut i forhold de normalt behersker godt. Med 4. plass som beste plassering ligger de på 18 plass etter fem seilaser. Begge er kvalifisert til gullfinalen og har kort vei opp til enda bedre plasseringer.

Et annet lag som har tatt et godt steg opp og som også er kvalifisert til gullfinalene er 49er paret Miathias Berthet og Jeppe Nilsen. Man har gått og ventet på at dette laget skal slå til og med 6. og 5. plass i dagens to siste seilaser er nordmennene på 22 i et felt på 72. Det begynner å smake av noe stort.

I ILCA klassene er begge våre beste lag klare for gullfinale. Line Flem Høst avsluttet dagen med 2. plass og er 17 sammenlagt. Hermann Tomasgaard enda et hakk bedre: Med seier i siste seilas er han sammenlagt på 8. plass med kun 7 poeng opp til teten. Og det i en klasse med hele 155 båter. Det begynner å smake av gammel OL form.

Trofeo S.A.R Princesa Sofia, Mallorca

Se fullstendige resultatlister her

Regattaen avsluttes 29. april.