Trofeo S.A.R. Princesa Sofia.

Maya Gysler

Hurra hvor de flyr!

Dobbelt norsk i IQfoil etter seks seilaser

Publisert Sist oppdatert

De norske IQfoil seilerne fortsetter å imponere på Mallorca. Etter dagens seilaser leder Maya Gysler med fem poeng på Mina Mobekk og derfra er det 12 poeng til tredjeplass. I to av seilasene var det  også norsk dobbeltseier med Mina og Maya som nummer en og to i begge. Dessverre måtte Mina telle en 18 plass etter DNC i dagens første seilas. Også Tuva Oppedal hadde en fin dag i dag med 6, 4 og 7. plass og avansement til 14. plass sammenlagt.

Fornøyde FX-seilere

Helene Næss og Marie Rønningen holder på ledelsen etter seks seilaser. Med 3, 6, 2 og 15. plass ligger de fem poeng foran amerikanske Roble/Shea. Pia Dahl Andersen og Nora Edland fortsetter den gode seilingen og med plasseringene BFD, 12, 2 og 5 ligger de på 14. plass, plassen foran og med samme poengsum som OL mesterne Graeil/Kunze.  Begge de norske lagene ligger godt an til å nå medaljefinalen lørdag,

Fredag starter gullfinalene der alle de beste seiler samlet, og på sett og vis er det da det virkelig begynner. Seks seilaser skal gjennomføres, tre hver på torsdag og fredag.

Forholdene idag var generelt gode med solgangsbris opp mot 12 knop. Vestlig vind i de høyere luftlag skapte imidlertid mange vindkantringer på banen.

Line seiler bra, Hermann sliter

Line Flem Høst fortetter å imponere i ILCA6. Idag hadde hun plasseringene 15, 10 og 2, og det til tross for dårlige starter. Farten reddet henne, og særlig på lens seiler Line fortere enn de fleste. Det er svært jevnt i tet og med utgangspunkt i 6. plassen hun nå holder i sammendraget, er mulighetene store.

Herman Tomasgaard hadde tung dag i dag. Han trives ikke spesielt godt på Mallorca. Hans seilerstil som går på seile konservativt mid i banen har vist seg å være det mest risikable her. Det har vært om å gjøre å komme seg ut på sidene, og her har Hermann ikke lyktes. Håp om medaljefinale er fortsatt levende med 9. plass sammenlagt etter dagens seilaser.