Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Regatta

To spiker til FX-jentene

Helene Næss og Marie Rønningen vant begge dagens seilaser på Mallorca.

Publisert Sist oppdatert

49er seilerne begynte regattaen først idag da grov sjø og mye vind gjorde rett og slett for tøft for båtene å seile. Idag var det lettere. Sjøen hadde lagt seg og vinden blåste mellom 6 og 13 knop. Det passet Helene og Marie godt. De startet godt i begge seilasene og ledet her gang på kryssmerket. Herfra kunne de bare øke, og i sitt kjølevann hadde de både svenskene Vilma Bobeck og Rebecca Netzler og spanske Martine Grael og Kahena Kunze. De ligger henholdsvis på 3. og 7. plass ettr dagens seilaser. 

– Det er alltid godt å starte en regatta på en bra måte, sa Helene til Seilmagasinet i kveld. - Det gir god selvtillit, samtidig som vi må huske at det ennå er mange løp som skal seiles.

Pia Dahl Andersen og Nora Edland fikk en litt famlende start med 18. plass, avsluttet dagen med 2. plass og viser at de også vil være med  det gode selskap.

Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Regatta. Helene Næss ogt Marie Rønningen.

Resultater

Brettseilerne på topp

Også brettseilerne hadde en topp dag i dag. Mina Mobekk leder sammenlagt med 1, 3 og DNC, mens Maya Gysler ligger på 4. plass etter plasseringene 4, 7 og 6. Svært lovende for fortsettelsen.

Resultater

ILCA seilerne ikke like gode i lett vind

Liner Flem Høst og Hermann Thomasgaard lyktes ikke like godt da vinden løyet. I forhold til hardværsseillasne mandag da begge lagene var med i teten, ble dagens resultater skuffende svake. Line hadde plasseringene 18 og 15 og dalte ned til 15. plass, mens Hermann nå er på 7. plass med 11. og 19. plass i dagens seilaser. Da imponerte faktisk Christoffer Sørlie mer, med 6. plass i den siste seilasen. Theodor Middleton hadde en 9. og en DNC i dag.

Resultater ILCA 7

Resultater ILCA 6