Marthe Enger Eide var lenge Norges beste i Laser Radial.

Medalje til Tomasgaard, spår OL veteran

Marthe Enger Eide, OL seiler fra 2016, har analysert de norske sjansene i OL

Publisert Sist oppdatert

Marthe Enger Eide er styremedlem i Niorges Seilforbund og OL deltaker i Laser Radial i OL i Rio 2016. Hun følger godt med på det som skjer på OL landslaget, og her er hennes analyse av de norske sjansene i Marseilles:

Hermann Tomasgaard

Hermann Tomasgaard - ILCA 7

Styrker:

Bronseplass i TOKYO OL gir pondus når Hermann entrer årets olympiske leker. Han vet at han har fått det til før, og det vet alle andre.. Det gir han (mer) respekt i feltet enn før, og det igjen kan gi en selvforsterkende effekt.  

 • Fantastisk trening- og regattagrunnlag gir trygghet og selvtillit inn i OL. Hermann har nok jobbet masse mentalt for å visualisere en gullmedalje i PARIS OL.
 • 2.plass i årets ILCA7 VM er en fantastisk prestasjon i seg selv samt 3.plass i årets Kieler Woche viser at Hermann er på toppnivå i OL-året.

Utfordring:

 • Selvtillitt og forventninger må balanseres og det er viktig finne balansen mellom forventninger og her-og-nå prestasjon. Evnen til å bringe seiling til nåtid kommer til å være essensielt for å ta hjem seieren.

Plassering: 

Hermann blir nok skuffet om han ikke kommer hjem med medalje, og kommer til å jobbe knallhardt for å sikre GULLet hjem. Gode sjanser for gullmedalje

LEDET: Line Flem Høst ledet OL i 2021, men hadde ujevne plasseringer. Nå har hun det som skal til22.

Line Flem Høst - ILCA 6

Styrker: 

 • Har vist gode toppresultater i det siste. Bronse i SEMAINE OLYMPIQUE FRANCAISE DE VOILE 'QUALIFIED NATIONS' i April viser at Line kan reise kjerringa på OL territoriet.
 • En sterk 5.plass i årets ILCA6 VM er også et bevis på at Line kan når det trengs. VM-felt er tøffe og krever ekstra mental stamina.
 • Etter 8.plass i TOKYO OL 2020, vet Line at hun fortjener å være med å kjempe om medaljene i årets leker. Det er en kjempe styrke å ha med seg i bagasjen!
 • Line har også jobbet mye med mental trening, det kommer til være en viktig styrke å lene seg på gjennom lekene.

Utfordring: 

 • Mye skal klaffe, og Line må balansere forventninger og resualtat. Det gjelder å finne og beholde flytsonen.

Plassering : 

Det er alltid beinhardt å kapre medalje i OL, men Line har gjort gode forberedelser og øyner nok denne gangen edelt metall. Tips: Topp tre

Marie Rønningen og Helene Næss klare til kamp
Marie Rønningen og Helene Næss klare til kamp

Helene Næss/Marie Rønningen - 49erFX

Styrker: 

 • Gull i fjorårets EM og sølvmedalje i VM i 2021 er sterke prestasjoner av Helene og Marie og viser at de har smakt på edelt metall ved flere anledninger. 
 •  7.plass i TOKYO OL har vist at Helene og Marie har seilt sterkt i tidligere OL og vet at de fortjener å delta i en gullfinale i årets leker.

Utfordring: 

 • Årets 15.plass i VM var forhåpentligvis en one-off, men dette resultatet var neppe noe de var fornøyd med.

Plassering: 

Mye skal klaffe for Helene og Marie i årets OL, men topp tre for FX jentene er ikke utenfor rekkevidde.

TØFF: Mina Mobekk må gjennom 20 innledende seilaser før finaleseilasene. Hun har det som skal til for å lykkes.2

Mina Mobekk - IQ foil

Styrker: 

 • Gull i EM i 2023 viser at Mina allerede er i stand til å vinne mesterskap.
 • 10.plass i prøve OL viser også at Mina kan klare å komme seg til gullfinale i årets leker dersom alt klaffer. 

Utfordring:

 • Førstegangsreisende til OL kan være både en utfordring og en styrke for Mina. Dersom det blir sistnevnte, kommer Mina med lave skuldre og derfor presterer på topp. Jeg krysser fingrene for det og og Mina derfor kommer til Gullfinalen i årets leker (topp 10). Da kan alt skje.

Plassering: 

Gullfinale (Topp 10).