OL-SOLING: Etter OL i 2000 ble den norske konstruksjonen Soling tatt av OL-programmet. Båten Herman Horn Johannessen, Paul Davis og Espen Stokkeland vant bronsemedlaje med ble gitt til Norsk Maritimt Museum. Siden har båten stått ...

Mestermøte i Soling

OL medaljørene fra Sydney 2000 møtes til rematch i Oslo

Publisert Sist oppdatert

Jan Herman Linge vill ha fylt 100 år i januar 2022. I det forbindelse planlegges mange aktiviteter, minneutstilling på Norsk Maritimt Museum, flere bokutgivelser, og regatta med OL medaljørene fra Sydney 2020.

OL Solingen tas frem fra museet

Etter OL i Sydney 2000 ble Solingen som Herman Horn Johannessen, Espen Stokkeland og Paul Davis vant bronse med, kjøpt av en privatperson og forært Norsk Maritimt Museum. Her sto den på utstilling i Båthallen før den for over ett år siden ble stuet bort i museets depot. Nå tyder alt på at båten skal komme til heder og verdighet igjen i forbindelse med Linge-jubileet. Museets ledelse har nå åpnet opp for at Horn Johannessen og mannskapet kan få disponere båten i jubileumsåret, og slutte seg til et voksende Solingmiljø i Oslo og på Sørlandet.

https://www.seilmagasinet.no/9-mai-fjernes-draken-og-soling-fra-bthallen-p-bygdy/562338

Mestermøte med OL medaljørene

I den forbindelse planlegges det et mestermøte med de tre OL vinnerne fra Sydney 2000 som var siste gang Solingen deltok i et OL. I tillegg til Horn johannessen, Stokkeland og Davis, kommer også sølvmedaljevinneren Jochen Schümann og hans mannskap fra Tyskland og gullmedaljevinneren, danske Jesper Bank til Oslo. Tidspunkt og format er ennå ikke fastlagt, men det blir trolig en trebåts regatta på korte og publikumsvennlige baner der vinneren blir den første til å nå et forhåndsavtalt antall seire.