DEDIKERT: Hermann Tomasgaard har vært tro og dedikert til enmannsjoller gjennom hele sin seilkarriere. I over ti år har han bare seilt Laser.
DEDIKERT: Hermann Tomasgaard har vært tro og dedikert til enmannsjoller gjennom hele sin seilkarriere. I over ti år har han bare seilt Laser.

Laser-seiler til fingerspissene

Analytisk anlagt og med et klart fokus. Hermann Tomasgaard er Laser-seiler til fingerspissene. Til sommeren skal han seile om en olympisk medalje.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg vil helst ha en forklaring på hvorfor noe skjer og på hvorfor jeg skal gjøre sånn og sånn. Det må være en grunn, en årsak til at jeg skal gjøre noe på en spesiell måte. Jeg liker for eksempel veldig godt vindforhold hvor jeg ser at det er et system. Da kan jeg forutse hva som skal skje og handle i forhold til det. Hermann Tomasgaard tapper en finger i bordet hjemme i Drøbak for å understreke det han sier. Det er slik han er skrudd sammen. Analytisk. Systematisk. Fokus.

– Så når treneren min før start sier at han har tro på å gå på en side av banen, men uten at han helt kan si hvorfor – da sliter jeg litt. Jeg må innrømme det. Men jeg lærer stadig, for i seiling er det jo ikke alltid du kan sette fingeren på noe helt konkret eller forklare alt. Spør du to seilere om hvorfor de valgte høyresiden av banen, kan forklaringene være vidt forskjellige. Sånn er seiling – det er mye kunnskap, men også mye følelser.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER