Populær seilas skifter base

Hollænderseilasen flyttes fra Son til Holmestrand og nytt løpsalternativ lanseres

Publisert Sist oppdatert

Det har lenge vært kjent at Hollænderseilasen mer enn fylte kapasiteten for Son havn. Etter flere forhandlingsrunder med det lokale havnestyret og Vestby Kommune er partene enige om å avslutte det langvarige samarbedet. Hollænderseilasen har vært arrangert siden 1970, de fleste av disse årene med base i Son.

Seilasens eier Norsk Havseiler-og Krysserklubb sier blant annet dette i en pressemelding:

Regattaen har vært arrangert som et samarbeid mellom NHK, Kongelig Norsk Seilforening (KNS), og Soon Seilforening (SF). Kort tid etter at årets Hollænderseilas var avsluttet, startet arbeidet og forhandlingene med alle relevante parter, for en ny avtale om Hollænderseilasen.

Det er et grundig og omfattende arbeid som ligger til grunn for beslutningen som ble tatt i NHKs styre den 7. desember; rammevilkårene og havnekapasiteten som tilbys av Vestby Kommune gir dessverre ikke grunnlag for videre tilstedeværelse i Son.

NHK har seilernes beste i fokus og har valgt å flytte til Holmestrand i Vestfold. Holmestrand tilbyr moderne fasiliteter i sentrum av byen med umiddelbar tilgang til butikker og serveringstilbud i Oslofjordens flotteste havneanlegg. Holmestrand Kommune, Holmestrand Småbåthavn og Holmestrand Seilforenings står samlet bak et tilbud til NHK uten begrensninger i antall deltagere og samtidig gir oss mulighet til å redusere påmeldingsavgiften med 20%.

Bak fra venstre: Jacob Brinckman, styremedlem i NHK, Bernt S. Eriksen, Daglig leder i Holmestrand Småbåthavn Foran fra venstre: Elin Gran Weggesrud, Ordfører i Holmestrand Kommune, Lars E. Wilhelmsen, SportsPartner AS, Hans Narverud, Leder i Holmestrand Seilforening.

Det sportslige ivaretas på en utmerket måte av KNS som fortsatt skal arrangere seilasen – på tilnærmelsesvis samme bane som foregående år. Start og mål-området blir naturligvis flyttet, mens banene som skal seiles nærmest er uforandret. For ytterligere å understreke vårt sportslige fokus, lanseres et nytt banealternativ for de aller ivrigste; Ca. 100 nm/24 timer med start fredag kveld. Dette tilbudet vil være åpent for alle NOR-rating klasser.