NOMINERT: Line Flem Høst er nominert som en av ni kandidater til prisen «Årets idrettsprestasjon».

Line Flem Høst er nominert til idrettspris

Line Flem Høst er nominert som en av ni kandidater til å vinne «Årets sportsprestasjon 2020» under Idrettsgallaen 9. januar. Gi henne din stemme!

Publisert

I januar i 2020 vant Line Flem Høst bronse under VM i OL-klassen Laser Radial i Australia. Det er den beste norske prestasjonen i denne OL-klassen noensinne. Laser Radial regnes som en av de aller tøffeste OL-klassene i seiling å hevde seg i, og dette er blitt lagt merke til i idretts-Norge.

Det er slett ikke dagligdags at seilernavn trekkes frem under Idrettsgallaen, men i år er Line Flem Høsts VM-bronse rangert som en av årets ni beste kvinnelige prestasjoner i 2020.

Her kan du se de ni nominerte.

Hvem som til slutt drar avsted med den gjeve prisen, blir avgjort av NRKs TV-seere. Avstemmingen foregår på NRK.no, og du må være innlogget for å kunne avgi stemme.

– Vi håper selvfølgelig at flest mulig som har sitt hjerte i seilsporten, vil benytte muligheten til å stemme på Line, sier Norges Seilforbunds generalsekretær, Per Christian Bordal.

Du kan avgi stemme her.

Line Flem Høst er medaljekandidat under OL i Tokyo senere i år. For tiden er hun hjemme på juleferie, men setter i midten av januar kurs for Kanariøyene for å trene der frem mot årets første store regatta på Mallorca i påsken.

2020 ble et spesielt idrettsår, og under Idrettsgallaen i år skal det deles ut kun fem priser. Årets sportsprestasjon for kvinner og menn er to av dem. Hvem som får dem, bestemmer publikum. De tre andre er Årets ildsjel, Årets forbilde og Årets hederspris. En jury har bestemt vinnerne av disse. Kong Harald skal dele ut prisen til Årets ildsjel.