Læringspyramiden 6

NY TEKNIKK: Kristian Ruth har vært i Australia. Der har han lært en «ny» teknikk som han mener gir ham strategiske og taktiske fordeler.
STRATEGI: For Kristian Ruth er det viktig å ha en strategi. Men hvilken strategi han skal legge, avhenger av flere parametere. ? Hvor god du er, er et av parametrene, sier han.
MOT OL: Kristian Ruth satser på å være den som representerer Norge i London-OL i august i Laser Standard. I forrige OL ble Ruth nummer ti.

Det lengste benet først

Er du en strateg? OL-seileren Kristian Ruth forteller om hans forhold til strategi, om barnelærdom og om en helt ny strategi han nå har lært seg.

Publisert Sist oppdatert

Strategi er det altfor mange seilere som ikke legger spesielt mye vekt på. De tror de gjør det, men det de forbereder og tenker gjennom, er taktikk. Og taktikk er ikke det samme som strategi. Definisjonen på strategi er hvordan du skal seile dersom det ikke er noen andre båter på banen. Med andre ord er strategiens grunnlag at du har helt fritt spillerom til å gjøre det du må gjøre for å seile banen raskest mulig – rent teoretisk.

På en regattabane er det er flere parametere som spiller inn på muligheten din til å gjøre det godt. Forhold som vind, strøm og bølger er innlysende, men også kunnskapsnivået ditt er en viktig del av strategien. Ikke forsøk å gjøre noe om du vet du ikke er flink nok til å gjøre det.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER