Pip Hare viser frem «Medallia»

Pip Hare viser hva hun har gjort med båten for å seile jorda rundt alene. Nå er hun og Nick Bubb klar for Transat Jacques Vabre.

Publisert Sist oppdatert

Alt ligger i detaljene, og Pip Hare har et prosjekt med lavere budsjett enn de store franske. Pip Hare er også journalist for Yachting World, og er en dyktig forteller. Videoene hun lager er verdt å se.

Hun har overtatt en IMOCA som er bygget i 2015 og som vant Vendee Globe 2016/17 under navnet «Banque Populair». Under forrige Vendee Globe ble båten nummer tre, under navnet «Bureau Vallée». Nå har den engelske seileren gjort en rekke interessante modifikasjoner for å gjøre livet enklere for henne om bord. En rekke av modifikasjonene er også interessante for turseilere som skal bruke mye tid på havet.

Enklere å håndtere

Båten er optimalisert, og har fått en ny flatere baug som spretter bedre opp når båten faller ned fra foilene. Båten har også fått nytt foilsystem. Orginalt var båten bygget med mye mindre foiler, så større foiler krevere mer stryrke.

OMBYGGET: »Medallia» har ny baug og nye foiler, men har også gjennomgått en rekke modifikasjoner.
INNREDNING: Pip Hare har brukt mye tid og penger på båten, men har ikke lykkes i å gjøre det koselig under dekk.
TEAM: Pip Hare seiler med Nick Budd. Begge med forbindeleser med norske seilere.

Mye er gjort for å gjøre jobben enklere på dekk for Pip Hare. Hun har montert enklere rullesystemer, men også bygget om dekket bak cockpiten for å enklere å flytte seilene på dekk.

Hun har også jobbet med tau for å få liner som sitter skikkelig i avlasteren.

Mer strøm

Båten er nå utstyrt med solcellepaneler. Det er viktig å ha flere energikilder. Hun har også hydrogenerator hvor båtfarten skaper strøm, men også mulighet for å lade batterier via motoren som kan gå i fri.

Pip Hare er også en av ti båter som har montert Startlink satellittkommunikasjon.

Pip Hare viser også båtens interiør som fremdeles mangler «female touch».

Utsatt start

Pip Hare og Nick Bubb skulle nå ha seilt Transat Jacques Vabre, men starten ble utsatt på grunn av stygt uvær. I november 2024 starter Vendee Globe. Da skal Pip Hare seile jorda rundt alene, uten hjelp.

Transat Jacques Vabre

Det ligger 95 seilbåter i Le Havre klare til å legge flere tusen nautiske mil bak seg og skal anløpe den karibiske øya Martinique et par uker senere.

Transat Jacques Vabre har i løpet av tretti års eksistens klart å etablere seg som en viktig doublehanded regatta. Søndag 29. oktober går starten fra Le Havre. Eldre skipsruter som fraktet kaffe brukes som utgangspunkt for dagens seilaser over Atlanterhavet.

Ultime, IMOCA, Ocean Fifty og Class40 er de fire klassene til start. De største, Ultim, er 105 fots foilende trimaraner og kan nå en hastighet på over 45 knop. 

Klassene har hver sin rute de skal seile, tilpasset båtenes hastighet. Alle klassene kommer da i mål på Martinique omtrent på samme tidspunkt. 

.