Christine Spiten

ÅTTE KILO: Blueye Pioneer veier åtte kilo og kan dykke ned til 150 meters dyp. Gjennom kabelen sendes videosignaler av det dronen ser.
LETT AVTRYKK: Christine Spiten er opptatt av å etterlate seg et så lett miljøavtrykk på jorden som mulig. Hun har Ellen MacArthur som forbilde og har stor tro på sirkulær­økonomi som et middel til å gi oss en bedre verden.
MILJØBEVISST: Christine Spiten har fartet over store deler av verden og sett hva søppel og forurensing har medført av skader på det marine miljøet.
MASTEROPPGAVE: Christine Spiten skrev masteroppgave om markedet for undervannsdroner ved Universitetet i Ås.
SOM I LUFTEN: Undervannsdronen styres på samme måte som man styrer en drone i luften. – Jeg er blitt veldig god i Playstation etter å ha kjørt mye drone, ler Christine.
OVER ATLANTEREN: I 2015 seilte Christine over Atlanterhavet med et forskningsprosjekt som skulle undersøke sammenhengen mellom mikroplast og folks helse. I 2020 skal hun seile som skipper på to nye etapper.
ZOOM 8: Etter Optimist-seilingen fortsatte Christine i Zoom 8-klassen.

HavDRONningen

Dersom vi skal kunne redde havet, mener Christine Spiten at vi må få et tettere forhold til hva som befinner seg under havoverflaten. Derfor har hun lagd et øye som kan se for oss.

Publisert Sist oppdatert

– Hvem av oss tør å vasse lengst ut?

Fire år gammel står Christine Spiten sammen med lillebroren og fetteren sin på svaberget i Nevlunghavn. De kikker ut på vannspeilet foran seg og begynner å gå utover i vannet. Ingen av dem kan svømme.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER