Hamnen tester Arcona 380

Arcona 380 utfordrer Dehler 38 og Xp 38. Her kan du se hva svenskene sier.

Publisert Sist oppdatert

Arcona 380 ble vist frem for publikum under Öppna Varv forrige helg, og vises frem i Stockholm denne helgen. Dessverre kommer ikke båten til Oslo neste helg. Verftet prioriterer større markeder som Nederland og England.

38 fot er en fornuftig størrelse for en slik type båt, særlig med alt volumet Arcona kan tilby. Båten virker større både i cockpit og under dekk enn Arcona 400 og X-40.

Større under dekk

Det er mye volum i Arcona 380 som oppleves som mye større under dekk enn Xp 38. Båten har tre store lugarer, og en skikkelig bysse. Arcona følger trenden og har redusert kartbordet til en skyvbar løsning.

Både Xp 38 og Dehler 38 er mer moderne under dekk i stilen, men Arcona fremstår som langt mer påkostet. Selv om det er en del hvite paneler, så er også Arcona en del mørkere med mahogany-treverk.

Over to millioner

Arcona 380 starter på 2,4 millioner svenske kroner inkludert moms. Prismessig er inngangen litt under X-Yachts, men det er utrustet seilbåt som bør sammenlignes. Arcona 380 krever mye oppgradering. Bare rulleforseil, rodvant,tyskerskjøte, teak i cockpiten øker prisen med nesten 200 000 kroner. Med seil, varme og elektronikk, så nærmer prisen seg 3 millioner svenske kroner.

Les mer på Hamnen.se