Ikke mye plass, men nok til å sove, lage mat og spise.
Beluga klassen, tegnet av André Cornu
Vi ble møtt med fransk musikk fra klarinett og trekspill

Glade franskmenn på Kjerringøy

At Nordnorge og Lofoten er populært reisemål for franskmenn er vel kjent, men ikke alle kommer fra skistedet Courchevel og har båtene med på henger.

Publisert Sist oppdatert

Vi møtte to begeistrede franske ektepar på brygga på Kjerringøy, og som hadde tatt båtene sine på henger fra skistedet Courchevel i de franske alper til Bodø. Nå skulle de feire norsk St. Hans aften på tradisjonsrike Kjerringøy der filmene om Rosa og Benoni og Dinas Bok i sin tid ble innspilt. At Gerard Depardieu var med i den siste lot til å more franskmennene som selv var habile artister. I hvert fall trakterte de klarinett og trekkspill til stor glede for de sist ankomne, som var tre par i «Anne Mari» etter maksvær og fokkeslør fra Reine i Lofoten.

De franske seilerne skulle motsatt vei, og planla overfarten til Reine imorgen. For en liten båt er det ingen liten reise, 45 nm vil ta hele dagen og vel så det for de små klassikerne, «Beluga» klassen, tegnet av André Cornu på femtitallet. Nå skulle de to parene i sektiårene seile Lofoten på kryss og tvers de neste to månedene. Været de første dagene av ekspedisjonen bidro til stor optimisme for resten.