Unike forhold på Lista

Brettseilere på Østlandet venter på lavtrykkene. I helgen kom drømmeforholdene. Se film.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbildet: Stian Eriksen utfordrer kreftene på Lista sist helg.

Skikkelig Hawaii, forteller Rolv Gregeresen på telefon til Seilas. Han følger med på værmeldinger og bølgevarsler, og slang seg i bilen og kjørte fem timer for å seile i drømmeforhold.

Det var ca 20 brettseilere, de fleste fra Østlandet, men også seilere fra Sørlandet og Stavanger. Lista er unik, og med vind fra nordvest blir det lange brytende bølger som gir unike surfemuligheter, forteller brettseileren. Det er ikke mange dager i løpet av et år med slike gode forhold, maks ti, men det har vært bedre, forteller Gregersen, som også tok seg tid til å filme og å ta bilder.

Rullestein

Seilerne går ut fra en liten havn, beskyttet av en molo. Havna kaller de pisserenna. Gjør man feil ute i bølgene er det lett å bli skylt mot rullesteinene på moloen.

Det går alltid litt utstyr, og de kraftige bølgene gjør at masten breker lett. Ender man opp på rullesteinene, er det bare å komme seg opp, og få utstyret over moloen før neste bølge kommer.

Ung jente

Det dukker stadig opp nye seilere. En som virkelig imponerte i bølgene var 16 år gamle Nora Eriksen Lindland fra Sola. Hun var ikke redd for de store kreftene, og behersket forholdene, forteller Gregersen.

Nora Eriksen Lindland seiler OL-brettet RS:X, men er ikke redd for å forsøke seg på småbrett i store bølger.
Rolf Gregerses sammen med filmskaper Klaas Voget fra Tyskland. Han dro til Lista for å lage ny windsurfingfilm.
Perfekte forhold på Lista for bølgeseiling. Han brukte en 4,7 kvm stort seil, men kunne gjerne ha hatt et mindre.